Μιχάλης Ιγνατίου στο Omega TV: Σαρώνει τα πάντα ο Μπάιντεν, ξεκάθαρη η θέση του για Αιγαίο και Κυπριακό

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Omega Tv




Στις σημαντικές εξελίξεις που συμβαίνουν στις ΗΠΑ σε σχέση με τη στάση τους στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου μιλώντας στον τηλεοπτικός σταθμό Omega Tv.

Από την Ουάσιγκτον, αναφέρθηκε στις τελευταίες δηλώσεις του υπουργου Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, σημείωσε πως αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται μια τεράστια αλλαγή που σαρώνει την αμερικανική πρωτεύουσα σε όλα τα επίπεδα συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων που άπτονται στις σχέσεις με τη Ελλάδα, την Τουρκία και το Κυπριακό.

Ο Μιχάλης Ιγνατίου επισήμανε με έμφαση ότι υπάρχει πλέον, σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, για ξεκάθαρη σχέση και στάθηκε στη δήλωση του κ. Μπλίνκεν ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ασχοληθεί με το θέμα τόσο ως γερουσιαστής όσο και ως αντιπρόεδρος.

Είπε μία κουβέντα που την κρατώ. Μίλησε για την μεγάλη εμπλοκή του Πρόεδρου Μπάιντεν στο κυπριακό και ως μέλος της Γερουσίας, αλλά και ως αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Σημείωσω ότι αποτελεί θέμα το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά μία συνολική διευθέτηση που θα επανενώνει την Κύπρο ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Θα εμπλακούμε στην προσπάθεια να προωθήσουμε αυτή την προοπτική, συμπεριλαμβανόμενης της υποστήριξης στον κρίσιμο ρόλο των Ηνωμένων Εθνών, όπως και σε άμεση αμερικανική εμπλοκή στην προσπάθεια. Νομίζω θα δείτε πλήρη εμπλοκή της αμερικανικής διπλωματίας», κατέληξε Άντονι Μπλίνκεν.

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο ΝΕWS GOOGLE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Γραφτείτε στο κανάλι της Hellas Journal στο YOUTUBE

Τα “παραμύθια” του Ερντογάν για τον Νετανιάχου και τον αλ Σίσι: Πρέπει να αλλάξει για να έχει ελπίδες…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: