Οι ελλείψεις σε σύριγγες και ξηρό πάγο απειλούν την ταχύτητα των εμβολιασμών

File photo:Νοσοκόμες προετοιμάζουν εμβόλια σε οίκο ευγηρίαςΕPA/PAULO CUNHA μέσω ΚΥΠΕ




Με αρρυθμίες συνεχίζεται η διαδικασία εμβολιασμού για τον νέο κορωνοϊό, καθώς καταγράφονται διάφορα μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του Τ. Τέλλογλου η έντυπη έκδοση της Καθημερινής

Ο λόγος είναι, πέραν των περιορισμένων ποσοστήτων εμβολίων, ότι και στην Ελλάδα όπως άλλωστε και παγκοσμίως καταγράφεται έλλειψη σε αναλώσιμα υλικά όπως οι σύριγγες και ο ξηρός πάγος, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη μεταφορά των εμβολίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, κυβερνητικοί παράγοντες προσέγγισαν μεγάλη καπνοβιομηχανία αλλά και εισαγωγείς ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και αναλωσίμων ζητώντας τους να «στηρίξουν» την αγορά 5 εκατ. συρίγγων εντός του πρώτου 15νθημέρου του Ιανουαρίου για τους εμβολιασμούς.
Πάντως, από την κυβέρνηση επιμένουν ότι ο στόχος των 220.000 εμβολιασμών μέχρι το τέλος του μηνός θα προχωρήσει κανονικά, ενώ ο όλος σχεδιασμός παραμένει σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς δεν υπάρχουν σκέψεις να βολιδοσκοπηθούν εταιρείες για εθνική, «απευθείας» παραγγελία εμβολίων.

Με πληροφορίες από Καθημερινή 

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Οι Ευρωπαίοι απέτυχαν οικτρά: Χάος στην ευρωπαϊκή στρατηγική εμβολιασμών λόγω μειωμένων προμηθειών

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: