Στο πρόσωπό μου τιμάται όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, δήλωσε η νοσηλεύτρια Ευσταθία Καμπισιούλη (video)

Η Αναστασία Κοτανίδου, Πνευμονολόγος και Πρόεδρος της ελληνικής εταιρείας εντατικής θεραπείας (Δ) και η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός (Α) συνομιλούν αφου εχουν εμβολιαστεί κατα του κορονοϊού στο νοσοκομείο , Αθήνα, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Αποτελεί μεγάλη τιμή η επιλογή μου να εμβολιαστώ πρώτη ως Ελληνίδα και γυναίκα, και πρώτη ως νοσηλεύτρια κατά της covid-19, δήλωσε στην ΕΡΤ η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

«Στο πρόσωπο μου τιμάται σήμερα όλος ο νοσηλευτικός κλάδος, αλλά και όλη η υγειονομική οικογένεια. Αποτελεί αυτή η τιμητική επιλογή μία αναγνώριση στο έργο και την προσφορά μας».

Προσέθεσε ότι αισθάνεται πολύ τυχερή που «ηγείται» αυτής της προσπάθειας και εξέφρασε την ελπίδα από σήμερα να ξεκινήσει μια καινούργια σελίδα.

«Ήδη έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση, έχουμε όμως ακόμα πολύ δρόμο. Πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμαι πιστά τα μέτρα, και να είμαστε συνεπείς στον στόχο μας, ώστε να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας και την καθημερινότητα μας», είπε και προέτρεψε το παράδειγμά της να το ακολουθήσουν όλοι οι υγειονομικοί.

Η νοσηλεύτρια της ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», επεσήμανε ότι οι υγειονομικοί ανυπομονούσαν να έρθει το εμβόλιο, καθώς όπως  ανέφερε «Ήταν εφιαλτικό αυτό που ζήσαμε αυτούς τους μήνες στις ΜΕΘ.»

Όταν ερωτήθηκε για το κατά πόσο είχε «δεύτερες σκέψεις», κατά τον εμβολιασμό της ήταν κατηγορηματική «Είμαστε επιστήμονες, δεν επιτρέπεται να κάνουμε δεύτερες σκέψεις για το εμβόλιο».

Η κα Καμπισιούλη, συνέστησε ανεπιφύλακτα «να κάνουν όλοι το εμβόλιο», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε όλα τα μέτρα θωράκισης και προστασίας από τον κορονοϊό.»

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο ίδιο νοσοκομείο ο δεύτερος συμβολικός εμβολιασμός, του ηλικιωμένου Μιχάλη Γιοβανίδη, φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Τον κ. Γιοβανίδη συνόδευσε στον “Ευαγγελισμό” η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

  • Κοντοζαμάνης: Όπλο κατά της πανδημίας ο εμβολιασμός

Ικανοποιημένος από την πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στη χώρα δήλωσε στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και επεσήμανε την ανάγκη «να εμβολιαστούν όλοι όσοι πρέπει, σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού.»

Όπως ενημέρωσε δεν θα επιλέγει ο πολίτης το εμβόλιο ποιας εταιρείας θα κάνει – το χαρτοφυλάκιο της Ε.Ε περιλαμβάνει έξη προϊόντα, εγκρίθηκε το πρώτο της Pfizer- όμως θα ενημερώνεται για το ποιο θα του χορηγηθεί.

Όλα τα εμβόλια έχουν διαφορετικούς μηχανισμούς δράσης, όμως όσα εγκριθούν στη συνέχεια θα «πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας» επεσήμανε.

«Για την πληθυσμιακή ομάδα κάτω των 18 ετών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός, καθώς δεν έχουν γίνει οι σχετικές μελέτες. Τώρα ξεκινάνε οι μελέτες και θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών» ενημέρωσε ο κ. Κοντοζαμάνης.

«Έχουμε εξασφαλίσει ποσότητες εμβολίων, ώστε να καλύψουμε το σύνολο του πληθυσμού», σημείωσε, αλλά «ανεξάρτητα από τα εμβόλια πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας», τόνισε.

Πάνω από το 60% του πληθυσμού εάν εμβολιαστεί είναι ένα ικανοποιητικό ποσοστό για να επιτευχθεί η ανοσία στον πληθυσμό, επεσήμανε ο υφυπουργός Υγείας και ενημέρωσε πως ο ίδιος θα εμβολιαστεί την Τρίτη στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Πατέρας και γιος οι δράστες: Ταυτοποιήθηκαν για την επίθεση στη δομή φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: