Aπέραντο… εμβολιαστήριο από γήπεδα και πάρκινγκ έως διόδια προτείνει η καθηγήτρια Λινού

File Photo: Εμβολιασμός στη Ρωσία. EPA/MAXIM SHIPENKOV




Την διαδικασία του εμβολιασμού προκρίνει ως σημαντική η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου, Αθηνά Λινού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να επηρεάσει το DNA του ανθρώπου, επισημαίνοντας ότι «δεν αλλάζει τον γενετικό κώδικα, αυτό που κάνει είναι να καθοδηγεί τα κύτταρα να παραγάγουν αντισώματα».

Σύμφωνα με την καθηγήτρια, «αυτό που πρέπει πλέον να μας απασχολεί σε ό,τι αφορά το εμβόλιο είναι η διαδικασία. Βλέπουμε ότι στην Αγγλία θα γίνει σε γήπεδα, ώστε να εξασφαλιστεί η ελάχιστη ανθρώπινη επαφή στους εμβολιασμούς. Καθώς υπάρχει κίνδυνος με τους συνωστισμούς στον εμβολιασμό να προκληθεί νόσος. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβει υπ’ όψιν της σοβαρά η Πολιτεία. Στη χώρα μας έχουμε τέτοιες δυνατότητες. Έχουμε γήπεδα, πάρκινγκ μεγάλα σε εμπορικά κέντρα και σε διόδια, απ’ όπου οι πολίτες περνούν με το αυτοκίνητο και θα αποφεύγεται ο συνωστισμός» εξήγησε.

Η Αθηνά Λινού υπενθύμισε ότι η ανοσία αναπτύσσεται σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων μετά τον εμβολιασμό. «Πριν κάνω τη δεύτερη δόση, ναι υπάρχει πιθανότητα νόσησης. Γι’ αυτό χρειάζεται επαγρύπνηση και τήρηση των μέτρων για ενάμιση μήνα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου», κατέληξε η κυρία Λινού.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Ακολουθήστε το HELLAS JOURNAL στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από ΕΛΛΑΔΑ 

Ακριβότερο τελικά το πλαφόν στα τεστ του κορωναϊού: Οι νέες τιμές για rapid, μοριακό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: