Μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου για την ημέρα του ΟΧΙ

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. photo via ΚΥΠΕ (CNA Cyprus).




Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αναφέρεται «στα νικητήρια της Θεοτόκου η οποία έσπευσε να προστατεύσει τον ελληνικό λαό κατά την 28η Οκτωβρίου 1940», όπως γράφει χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου έχει σταλεί σ’ όλες τις κοινότητες ανά τις ΗΠΑ.

«’Την Σκέπην σου, Παρθένε, οι πιστοί μεγαλύνομεν’… (Απολυτίκιον τη 28η Οκτωβρίου, Των Νικητηρίων)

Σήμερα εορτάζουμε την ογδοηκοστή επέτειο από τη λαμπρή εκείνη ημέρα της νίκης, «τα Νικητήρια» της Θεοτόκου, η οποία έσπευσε να προστατεύσει τον ελληνικό λαό κατά την 28η Οκτωβρίου 1940. Τιμούμε εκείνους τους Έλληνες πατριώτες, που για αυτούς κατά την εντολή του Κυρίου, το ‘ναι’ σημαίνει ‘ναι’ και το ‘όχι’ είναι ‘όχι’ (Ματθαίου 5:37). Σαν σήμερα, ο ελληνικός λαός απάντησε με ένα ηχηρό ‘ναι’ στη δικαιοσύνη, στην ελευθερία και στην αυτοδιάθεση, βροντοφωνάζοντας ΟΧΙ στις δυνάμεις του φασισμού, του μίσους και της τυραννίας.

Ογδόντα χρόνια μετά, βρίσκονται ανάμεσά μας ελάχιστοι από αυτούς που έζησαν εκείνες τις ηρωικές στιγμές. Στιγμές με σημαντικές θυσίες για την Ελλάδα, ιδίως τα χρόνια που ακολούθησαν, με πείνα, διωγμούς και καταπίεση καταστρέφοντας το λίκνο της δημοκρατίας. Εμείς όμως, και όχι μόνο εμείς αλλά ολόκληρος ο κόσμος, αισθανόμαστε ευλογημένοι με την παρακαταθήκη όλων αυτών των θυσιών που φωτίζουν τα σκοτεινά μονοπάτια, τις μυστικές κοιλάδες και τους θύλακες της ελευθερίας.

Το απόφθεγμα του προέδρου των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ είναι χαρακτηριστικό: ‘Οταν ολόκληρος ο κόσμος έχασε την ελπίδα, ο ελληνικός λαός τόλμησε…’. Και πράγματι, οι Έλληνες τόλμησαν! Τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα πελώρια αιμοβόρα κύματα που πλημμύριζαν την Ευρώπη! Τόλμησαν να ελπίσουν στη Φοβερά Προστασία της Θεοτόκου, της οποίας τα χρώματα κυματίζουν στη σημαία του Έθνους. Τόλμησαν να πουν ΟΧΙ στις δυνάμεις του κακού, ρισκάροντας την αξιοπρέπειά τους, τις ζωές τους και τις περιουσίες τους, όπως κάνουν όλοι οι εραστές της ελευθερίας».

Με πληροφορίες από  ekirikas.com

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τη ΔΙΑΣΠΟΡΑ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος: «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά!»

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: