Σήμα κινδύνου για επιδείνωση του Προσφυγικού




Τον «κώδωνα του κινδύνου» για επιδείνωση της προσφυγικής κρίσης έκρουσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκφράζοντας συγχρόνως την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης της Συνθήκης Σένγκεν, γράφει το “Εθνος”.

Σε συνέντευξή του στο CNN και στη δημοσιογράφο Κριστιάν Αμανπούρ, ο Δημ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις στο Μεταναστευτικό.

Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, ο οποίος βρέθηκε στην Ουάσιγκτον για συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με θέματα ασφαλείας, επεσήμανε ότι προτεραιότητα της Ευρώπης είναι, πλέον, να σωθούν ζωές και προειδοποίησε πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.

«Δεν υπογράφω κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν»: «Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης. Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε» σημείωσε ο Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος πήρε σαφείς αποστάσεις από την πολιτική κάποιων ευρωπαϊκών κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.

«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξενοφοβίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, επισημαίνοντας ότι σύντομα η Ευρώπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: