Τζανακόπουλο για γραμματέα προτείνει ο Τσίπρας: Αναβάλλεται για 2021 το συνέδριο

File Photo: Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Κινήσεις στη σκακιέρα του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να προχωρήσει το σχέδιό του για αναδιάρθρωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενώ σήμερα το μεσημέρι θα συνεδρίαζε η πολιτική γραμματεία ο κ. Τσίπρας επέλεξε τον χθεσινό πρωινό (απογευματινό) καφέ για να δώσει το πρώτο δείγμα των προθέσεών του.

Ανακοίνωσε ότι θα προτείνει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο για τη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Πάνος Σκουρλέτης θα οριστεί κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά τη θέση του εκπροσώπου Τύπου, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη αναφορά.

Αναφορικά με το Συνέδριο του κόμματος αυτό θα αναβληθεί έως ότου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί από υγειονομικής άποψης. Σίγουρα πάντως δεν θα διεξαχθεί εντός του 2020.

Η αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο αποτελεί, σύμφωνα με στελέχη της Κουμουνδούρου, ένα ξεκάθαρο μήνυμα, πως σκοπεύει να προχωρήσει στον μετασχηματισμό του κόμματος με τον τρόπο που έχει αποφασίσει και επιθυμεί. Και κυρίως με τα στελέχη που επιθυμεί.

Παρουσιάζει συνεπώς μεγάλο ενδιαφέρον αν ο «ανασχηματισμός» που αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας και που θα αφορά και τους τομεάρχες, θα περιλαμβάνει αλλαγές και για την πλευρά των «προεδρικών». Πιο συγκεκριμένα αρκετοί μέσα στο κόμμα περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τον Νίκο Παππά κι αν θα παραμείνει στη «πρώτη γραμμή» του κόμματος ή όχι.

Όπως και να έχει η σημερινή συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας αποκτά ιδιαίτερη σημασία, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θα καταθέσει τον «οδικό χάρτη» της συνέχειας του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα προσπαθήσει να βάλει οριστικά τέλος στις εσωτερικές διαμάχες.

Ακολουθήστε το Hellas Journal στο NEWS GOOGLE

Aλέξης Τσίπρας: Το δόγμα της συλλογικής ενοχοποίησης από τη ΝΔ φτάνει σε νέα επίπεδα χυδαιότητας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: