Η UEFA ανακοινώνει εντός της ημέρας τί θα γίνει με Champions και Europa League

File Photo: Το Logo της UEFA. ΚΥΠΕ




Η ημέρα των κρίσιμων αποφάσεων και των ανακοινώσεων για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έφτασε, καθώς η UEFA σήμερα θα ανακοινώσει το τι μέλλει γενέσθαι για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις του Champions και του Europa League.

Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA συνεδριάζει το απόγευμα και αύριο μέσω τηλεδιάσκεψης, για να αποφασίσει το πότε και πώς επιστρέφουν οι κορυφαίες διοργανώσεις στην ενεργό δράση ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.

  • Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα από τα διεθνή πρακτορεία και τα διεθνή ΜΜΕ, για το Champions League προκρίνεται η ολοκλήρωση του σε μια μορφή Final-8 που θα γίνει στα πορτογαλικά στάδια της Λισαβόνας Da Luz και Alvalade. Για να προκριθούν οι 8 ομάδες θα γίνουν κανονικά οι επαναληπτικοί της φάσης των 16 που εκκρεμούν στις προγραμματισμένες έδρες, χωρίς όμως την παρουσία φιλάθλων, στις 7 και 8 Αυγούστου. Στο τουρνουά των 8, οι προημιτελικοί από 12 έως 15 Αυγούστου και οι ημιτελικοί στις 18 και 19 και ο τελικός στις 23 Αυγούστου.

Στο Europa League, οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν στις καθορισμένες έδρες, χωρίς θεατές. Το Final-8 της διοργάνωσης, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, θα διοργανωθεί σε τέσσερις πόλεις της Γερμανίας: Ντούισμπουργκ, Γκελζενκίρχεν, Ντίσελντορφ και Κολωνία, με τον τελικό να διεξάγεται στις 21 Αυγούστου.

  • Επίσης, αναμένεται γίνει ανάθεση στην Κωνσταντινούπολη για τον τελικό του Champions League 2021, καθώς η πόλη χάνει τον φετινό τελικό που θα διοργάνωνε, ενώ το 2022 τον μεγάλο τελικό θα φιλοξενήσει η Αγία Πετρούπολη.

Η UEFA θα ανακοινώσει επίσης, σύμφωνα με ότι μεταδίδεται, ότι στην Βουδαπέστη στις 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο αγώνα για το ευρωπαϊκό Super Cup.

Ο Πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφερίν, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα, ενώ όλες οι αποφάσεις, μετά την δεύτερη ημέρα θα κοινοποιηθούν μέσω δελτίου Τύπου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Την επόμενη επαγγελματική «στέγη» αναζητά ο Σκορδίλης: Τελείωσε η συνεργασία του με το Περιστέρι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: