“Ισως είναι ακόμη ζωντανή” δηλώνει τώρα για την Μαντλίν ο Γερμανός εισαγγελέας

FILE PHOTO: Η Μαντλίν Μακάν στην ηλικία που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία. EFE. METROPOLITAN POLICE HANDOUT




Στροφή 180 μοιρών έκανε ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Βόλτερες λέγοντας τώρα ότι η Μαντλίν Μακάν μπορεί να είναι ακόμη ζωντανή, καθώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία και αποδείξεις για τον θάνατό της.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα π Βόλτερς είχε πει ότι ο Γερμανός παιδόφιλος «Κρίστιαν Μπρίκνερ σκότωσε τη Μαντλίν γρήγορα μετά την απαγωγή της». Όμως, τώρα, σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα The Mirror,  λέει πως η δήλωση αυτή δεν αποτελούσε τίποτα άλλο πέρα από «την προσωπική του γνώμη».

Η νέα αυτή δήλωσε έρχεται καθώς υπάρχει ένα κλίμα αμφισβήτησης για τον χειρισμό της υπόθεσης από την γερμανική δικαιοσύνη, ενώ οι γονείς της Μαντλίν ζητούν στοιχεία είτε για τον ένα ή τον άλλο ισχυρισμό.

Φίλος της οικογένειας Μακάν ανέφερε χθες πως ο εισαγγελέας  «δεν θα έπρεπε να λέει το οτιδήποτε αν δεν το ξέρει σίγουρα».

Και πρόσθεσε αναφερόμενος στην αρχική δήλωση του εισαγγελέα ότι η όλη υπόθεση αντιμετωπίζεται ως έρευνα για φόνο. ” Δεν θα έπρεπε να το πουν εκτός αν ήταν απολύτως σίγουροι».

Η Μαντλίν εξαφανίστηκε από την Πράια νατα Λουζ της Πορτογαλίας, τον Μάιο του 2077, λίγες μέρες πριν τα τέταρτα γενέθλιά της, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με τους γονείς και τα δυο δίδυμα αδέλφια της.

Η γερμανική αστυνομία άνοιξε και πάλι τον φάκελο της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν σε  ανακοινώνοντας πριν από δέκα ημέρες ότι έχει εντοπίσει έναν ύποπτο, τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, 43 ετών, έναν πολυ-υπότροπο παιδεραστή, που σήμερα βρίσκεται σε φυλακή του Κιέλου. Την εποχή της εξαφάνισης της μικρής Βρετανίδας, ζούσε μέσα σε ένα βαν σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο όπου έκανε διακοπές η οικογένεια των Μακάν.

Ο Βόλτερς, εισαγγελέας στο κρατίδιο του Μπραουνσκάιχ, δήλωσε: “Επειδή δεν υπάρχουν στοιχεία από το σώμα του εγκλήματος ίσως υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Δεν θέλουμε να σκοτώσουμε την ελπίδα κι επειδή δεν υπάρχει απόδειξη μπορεί να είναι πιθανόν [να ζει].”

Πηγή: The Mirror

 

Από τη Μαντλίν στην Καρόλα: Ανοίγει ξανά ο φάκελλος δολοφονίας 16χρονης Γερμανίδας

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: