62 νεκροί στη Γερμανία από τον ιό, 353 κρούσματα σε 24 ώρες ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ

FILE PHOTO: Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, όταν επισκέφθηκε τη Νότια Αφρική. EPA, CLEMENS BILAN




Ακόμη 62 ασθενείς υπέκυψαν το προηγούμενο 24ωρο στην ασθένεια που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στη Γερμανία, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας ανήλθε σε 8.411, ενώ εντοπίστηκαν ακόμη 353 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 179.717.

Τα παραπάνω αναφέρουν τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων είναι βαρύτερος από αυτόν της προηγουμένης (47), πάντως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε ελαφρά σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (362). Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο 24ωρο που καταγράφεται επιβράδυνση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Η καγκελάριος Μέρκελ προτίθεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού με την στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη.

«Η Ευρώπη μπορεί να βγει από την κρίση πιο ισχυρή από ό,τι μπήκε σε αυτήν. Η κρίση του κορονοϊού καθιστά αναγκαία την στενότερη συνεργασία στην Ευρώπη», είπε η καγκελάριος το βράδυ της Τετάρτης στο Βερολίνο σε ομιλία της στο Ίδρυμα Κόνραντ Άντεναουερ, κατά την έναρξη συζήτησης η οποία αφορούσε στις συνέπειες που μπορεί να έχει η πανδημία του κορονοϊού στην γερμανική προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που αρχίζει την 1η Ιουλίου, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτική ασφάλειας.

«Η κρίση του κορονοϊού ανέτρεψε τα πάντα. Η κρίση δείχνει ότι οι θεμελιώδεις αλλαγές καθιστούν αναγκαίες βραχυπρόθεσμες αποφάσεις οι οποίες έχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Επομένως, η ευθύνη δεν επιτρέπεται να σταματά στα εθνικά σύνορα», τόνισε η καγκελάριος.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βερολίνο, Germany

Μελέτη του ΟΗΕ αναφέρει ότι έως και 86 εκατομμύρια παιδιά επιπλέον απειλούνται από τη φτώχεια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: