Θλίψη για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού




Θλίψη στο ελληνικό μπάσκετ προκαλεί ο θάνατος του Μάκη Δενδρινού. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός είχε υποστεί οξύ έμφραγμα τον περασμένο Ιούνιο, κάτι που του είχε προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του. Μετά από μάχη μηνών, τελικά έχασε τη μάχη και άφησε την τελευταία του πνοή στα 65 του χρόνια.

Ο Δενδρινός αγωνίστηκε, ως παίκτης, στον Πανιώνιο από το εφηβικό μέχρι και την ολοκλήρωση της καριέρας του, το 1981 με κορυφαία στιγμή τη συμμετοχή στον τελικό κυπέλλου το 1977. Φόρεσε και επτά φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας των ανδρών.

Ο αποκαλούμενος και «Βούδας» λόγω της ψυχραιμίας του, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας πριν το Μουντομπάσκετ του 1994, ενώ παρέμεινε στον πάγκο στο Ευρωμπάσκετ του 1995 και στην πρώτη ελληνική συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1996 στην Ατλάντα.

— Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής.

«Ένας από τους σημαντικότερους αθλητές και προπονητές που υπηρέτησαν με ήθος και συνέπεια το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι πια κοντά μας. Ο Μάκης Δενδρινός έχασε τη «μάχη» που έδινε τους τελευταίους μήνες για να κρατηθεί στη ζωή, μετά το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη, σκορπώντας θλίψη στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

— Η ελληνική ομοσπονδία μπάσκετ με ανακοίνωση της εξέφρασε τη θλίψη της για το χαμό του Δενδρινού. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Το ελληνικό μπάσκετ θρηνεί για το θάνατο του Μάκη Δενδρινού σε ηλικία 65 ετών και ύστερα από τρίμηνη «μάχη» επιβίωσης που έδωσε, μετά από οξύ έμφραγμα που υπέστη τον προηγούμενο Ιούνιο.

Ο Μάκης Δενδρινός είχε διατελέσει δεύτερος προπονητής στην Εθνική Ανδρών στην διετία 1992-94 και εν συνεχεία ανέλαβε την θέση του πρώτου προπονητή, καθοδηγώντας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του ΄94 (Τορόντο, 4η θέση), στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του ’95 (Αθήνα, 4η θέση) και στην πρώτη συμμετοχή της Εθνικής σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το ’96 (Ατλάντα, 5η θέση).

Η διοίκηση της ΕΟΚ εκφράζει την οδύνη της και συλλυπείται θερμά την σύζυγο του και στα δυο παιδιά του, ενώ θα καταθέσει στεφάνι στην νεκρώσιμο ακολουθία που θα τελεσθεί την Τετάρτη (21/10), στις 11.30 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα».

— Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Μάκη Δενδρινού αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του κόμματος.

«Αποτελεί απώλεια για το μπάσκετ και γενικότερα για τον ελληνικό αθλητισμό, αφού αποτελούσε πρότυπο αγωνιστή μέσα και έξω από το γήπεδο. Χωρίς μισόλογα, αληθινός και σεμνός διακρινόταν για το ήθος και την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στα δύσκολα» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: