Είκοσι δύο κρούσματα από τα οποία τα 21 εισαγόμενα ανακοίνωσαν οι Κινέζοι, ενώ η οικονομία τους ξαναπαίρνει μπροστά

Προετοιμασίες για την εργατική Πρωτομαγιά στο Πεκίνο, την Τρίτη 28 Απριλίου. EPA/WU HONG




Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη στην ηπειρωτική Κίνα καταγράφηκαν 22 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωναϊό, έναντι των 6 που της αναφέρθηκαν μία ημέρα νωρίτερα.

Το σύνολο των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί στη χώρα από την πανδημία ανέρχεται σε 82.858.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος, με το σύνολο των ασθενών που έχουν υποκύψει στην COVID-19 στη χώρα να μένει αμετάβλητος στους 4.633, πάντα σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας.

21 από τα 22 νέα κρούσματα ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί. Το ένα κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκε στην Γκουανγκντόνγκ.

Οι νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του κορωναϊού που εντοπίστηκαν μειώθηκαν σε 26, από 40 την προηγουμένη. Ενώ 23 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν ιαθεί να ανέρχεται πλέον σε 77.578.

Αποκαθίσταται η οικονομική λειτουργία

Ποσοστό περίπου 72% των 45 μεγαλύτερων αλυσίδων παράδοσης έτοιμου φαγητού στο Πεκίνο είχε αποκαταστήσει τη λειτουργία του μέχρι τη Δευτέρα, όπως ανακοίνωσαν χθες οι τοπικές αρχές.

Το Πεκίνο εξήγγειλε την υλοποίηση μιας σειράς πολιτικών για την υποστήριξη των υπηρεσιών του αναφερόμενου τομέα, οι οποίες έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα από την εξάπλωση της πανδημίας COVID-19, σύμφωνα με την αρμόδια διεύθυνση εμπορίου, στο δήμο του Πεκίνου.

Χθες ανακοινώθηκαν επίσης τα οικονομικά αποτελέσματα του αγροτικού τομέα στην Κίνα, ο οποίος κατέγραψε ετήσια ανάπτυξη 3,5% στο πρώτο τρίμηνο του χρόνου, παρά τις επιπτώσεις από την εξάπλωση της πανδημίας COVID. Η διάθεση αγροτικών προϊόντων διατροφής ήταν επαρκής, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Με πληροφορίες από Xinhua μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του μακελειού στον Καναδά: Σκότωσε 22 σε 13 ώρες και πολλά κατοικίδια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: