Σχεδόν 31 χιλιάδες οι νεκροί στις ΗΠΑ, νέο αρνητικό ρεκόρ καταγράφει η καταμέτρηση του Reuters: 636.650 τα κρούσματα

Άνθρωποι φορώντας μάσκες και κοντά ο ένας με τον άλλο, περπατούν στους δρόμους του Μπρόνξ, στη Νέα Υόρκη. EPA, Peter Foley




Οι θάνατοι από το νέο κορωναϊο στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά έναν αριθμό-ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, 2.371 πολίτες απεβίωσαν την Τετάρτη, φτάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε περισσότερους από 30 χιλιάδες. Συγκεκριμένα 30.800 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στην Αμερική.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς, τα κρούσματα στην Αμερική είναι 637. 716. Ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο, έφτασε τους 30.826.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters, φαίνεται ότι οσες πολιτείες έλαβαν γρήγορα μέτρα απέφυγαν τα χειρότερα από την πανδημία. Ίσως αυτές οι πολιτείες να μπορέσουν να προχωρήσουν σε μερική άρση των περιορισμών στις επιχειρήσεις και στην κοινωνική ζωή μέχρι την 1η Μαΐου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν το πρώτο θάνατο κοροναϊκού στις 29 Φεβρουαρίου. Χρειάστηκαν 38 ημέρες για να φτάσουν τους 10.000 θανάτους και μόλις εννέα ακόμη ημέρες για να περάσουν από 10.000 θανάτους σε 30.000. Το προηγούμενο υψηλό ποσοστό θανάτου μιας ημέρας ήταν 2.364 την Τρίτη.

Το Reuters ανέφερε ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 637.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα 2 εκατομμύρια παγκοσμίως.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ «πέρασαν την κορυφή» της πανδημίας: Άλλα δείχνουν οι αριθμοί…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: