Θέσεις του Συριακού Στρατού στο Γκολάν βομβάρδισε το Ισραήλ




Το ισραηλινό πυροβολικό άνοιξε πυρ κατά θέσεων του Συριακού Στρατού, μετά από επίθεση με ρουκέτες που έπληξαν το ελεγχόμενο από το Ισραήλ Γκολάν.

«Σε απάντηση πυρών ρουκετών, το πυροβολικό βομβάρδισε δύο θέσεις του Συριακού Στρατού, στο κεντρικό τμήμα των υψωμάτων του Γκολάν», αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Η κατάσταση στα υψώματα του Γκολάν παραμένει τεταμένη από την έναρξη της συριακής κρίσης, το 2011 και οι ανταλλαγές πυρών είναι ιδιαίτερα συχνές. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ ανοίγει πυρ κατά συριακών θέσεων από την στιγμή της ρωσικής επέμβασης στην Συρία και μετά.

Οι Ισραηλινοί δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι ρουκέτες να ήταν «αδέσποτες», δηλαδή να ξέφυγαν από την πορεία τους κατά τη διάρκεια των μαχών μεταξύ των αντιμαχόμενων δυνάμεων στην Συρία. Παρόλα αυτά εξαπέλυσαν πυρά κατά των συμμάχων της Ρωσίας, σε μια άκρως συμβολική κίνηση.

Το Ισραήλ είχε δηλώσει εξαρχής ότι για κάθε επίθεση κατά του ισραηλινού εδάφους θα θεωρεί υπεύθυνο τον Συριακό Στρατό και θα λαμβάνει τα ανάλογα μέτρα.

World Bulletin

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: