Δεν είναι μία απλή γρίπη κ. Τραμπ: Αποδείχθηκε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Κατέγραψε και πάλι χιλιάδες θανάτους η Αμερική τις προηγούμενες 48 ώρες. Δυστυχώς, και τις επόμενες μέρες, θα μετρούν νεκρούς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι ειδικοί του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, είδαν μία μείωση χθες, και έχουν ενθαρρυνθεί. Αλλά δεν εφησυχάζουν.

Ήδη περισσότεροι από 22 χιλιάδες Αμερικανοί έχουν χάσει τις ζωές τους. Δεν είναι και λίγοι. Αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν ήταν τόσο ξεροκέφαλος, αν δεν κυριαρχείτο από τις ακροδεξιές ιδεοληψίες του, ότι όλα είναι συνωμοσίες, ο αριθμός των νεκρών θα ήταν ασήμαντος.

Σχεδόν το ομολόγησε ο διευθυντής του Αμερικανικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων, Άντονι Φάουτσι, που εκπροσωπεί την αμερικανική επιστημονική κοινότητα στην «Ομάδα Εργασίας» του Λευκού Οίκου, η οποία στοχεύει στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είναι σοβαρός επιστήμονας που τον έχουν εμπιστευθεί τέσσερις Πρόεδροι. Ευτυχώς τις πλείστες φορές εισακούεται. Αλλά τις κρίσιμες στιγμές, τον περασμένο Φεβρουάριο, ο κ. Τραμπ τον «μηδένισε» και αυτόν και άλλους πολλούς επιστήμονες ως «σπερμοφόρους».

Μιλώντας στο CNN, εξήγησε:

  • «Ελπίζουμε ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα μπορούμε να δούμε τι συμβαίνει και αν τα δεδομένα μας επιτρέπουν να επανεκκινήσουμε προσεκτικά και με ασφάλεια».

Αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις, θα συνεχιστούν τα μέτρα, υπογράμμισε ο Αμερικανός καθηγητής, ο οποίος είναι εξ αυτών που πιστεύει ότι αυτή η λαίλαπα θα περάσει μόνο όταν βρεθεί το εμβόλιο. Με βάση τη δική του λογική, ο πλανήτης αργεί πολύ να εξέλθει από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Μέσα σε αυτό το αρνητικό σκηνικό η Αμερική εόρτασε το Πάσχα σε ένα πρωτόγνωρο καθεστώς και συνθήκες. Άδειες οι εκκλησιές, όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα παρακολουθούσε τη λειτουργία από το λάπτοπ του μαζί με μέλη της οικογένειάς του. Το ίδιο και ο αντιπρόεδρος Πενς, ο οποίος είναι ένας κλασικός πιστός. Κάθε Κυριακή, υπό κανονικές συνθήκες πηγαίνει στην εκκλησία. Χθες είναι βέβαιο ότι έδειξε το καλό παράδειγμα και έμεινε στην πολυτελή κατοικία του εκάστοτε προέδρου.

Και ενώ η χώρα είναι υπό πολιορκία, ο κ. Τραμπ διαρρέει μέσω συμβούλων του ότι την 1η Μαίου η Αμερική θα επιστρέψει στην κανονικότητα, και στην προηγούμενη κατάσταση. Πρόκειται για όνειρα θερινής νυκτός,

  • Με τη θέση του αυτή διαφωνούν τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που τον συμβουλεύουν. Θα φανεί στο τέλος ποιος θα επικρατήσει, αν και εκφράζοντας την προσωπική μου γνώμη μετά από συζητήσεις με ιατρούς, θα σου έλεγα ότι θα κερδίσουν οι επιστήμονες, όχι ο κ. Τραμπ. Είναι σοβαροί άνθρωποι και δεν θα θελήσουν να συνδέσουν τη φήμη τους με μία καταστροφή. Διότι η πρόβλεψη είναι ότι αν «ανοίξει» γρήγορα η Αμερική και οι άνθρωποι επιστρέψουν στις εργασίες τους, ο κορωναϊός θα επιστρέψει μαζί τους τον Ιούλιο δριμύτερος.

Ο επίτροπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν, που είναι άνθρωπος του Προέδρου, δήλωσε χθες ότι η 1η Μαΐου είναι μία «καλή» ημερομηνία για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε παναμερικανικό επίπεδο.

Αφού υποσχέθηκε ότι θα δούμε φως στο τέλος του τούνελ, στη συνέχεια έκανε ένα μικρό βήμα πίσω λέγοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς, για να πει αν ο χρονικός αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά στις Ηνωμένες Πολιτείες και η κατάσταση εξαιρετικά κρίσιμη. Η κορύφωση της μόλυνσης δεν έχει επιτευχθεί ακόμη και δεν ξέρουν οι ειδικοί πότε θα συμβεί αυτό.

Αυτό που έχει σημασία, είναι να ληφθεί η απόφαση από τους επιστήμονες, όχι από τους πολιτικούς. Και επίσης να μην παρθεί αυτή η απόφαση για την επιστροφή στην κανονικότητα επειδή πιέζει ο κ. Τραμπ, λόγω των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

Η εφημερίδα New York Times, αποκάλυψε χθες, ως αποτέλεσμα μίας συγκλονιστικής έρευνας, ότι ο πρόεδρος Τραμπ ήξερε ότι ο ιός θα εισβάλει στην Αμερική και μπορεί να αφήσει πίσω του εκατομμύρια νεκρούς…

  • Oι συνεργάτες του τον προειδοποίησαν πολλές φορές. Και μάλιστα του έδωσαν πριν από δύο μήνες σχέδιο για να κλείσουν και πως θα κλείσουν οι μεγάλες πόλεις της Αμερικής για να προστατευθούν οι πολίτες από τον ιό.

Δυστυχώς δεν άκουσε κανένα και δημόσια έλεγε, λίγο-πολύ, ότι είναι μία απλή γρίπη. Αποδείχθηκε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη απειλή για τον πλανήτη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Η Τουρκία του Ερντογάν δεν θα περιμένει να περάσει η κρίση του κορωναϊού: Θα ανοίξει “νέο Έβρο” στο Αιγαίο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: