Ο κορωναϊός έφερε την ψηφιακή “επανάσταση” και προσαρμογή στην Ελλάδα: “Η πύλη του νέου, ψηφιακού κράτους”…

File Photo O υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης (Α) με τον πρόεδρο της ΔΕΘ Τάσο Τζήκα (Δ), στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Ρεπορτάζ του δικτύου Al Jazeera (του John Psaropoulos), επικεντρώνεται στο ότι η αναγκαιότητα της αποτελεσματικής διαχείρισης της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει αναγκάσει τους καταναλωτές να παραμείνουν σπίτια τους.

Αυτό το γεγονός ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις και την κυβέρνηση να προχωρήσουν σε χρόνο μηδέν σε μια ψηφιακή επανάσταση για την οποία γινόταν λόγος εδώ και χρόνια.

Προκειμένου να βοηθηθούν οι μικρότερες επιχειρήσεις να προσαρμοστούν στις ταχέως αναπτυσσόμενες απομακρυσμένες αγορές, η κυβέρνηση ξεκίνησε το digitalalsolidarity.gov.gr – μια πλατφόρμα όπου οι τεχνολογικά μεγάλες εταιρίες παρέχουν δωρεάν εκπαίδευση στο διαδίκτυο για το μάρκετινγκ και τη διαχείριση λογαριασμών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ).

Στο ρεπορτάζ επισημαίνεται επίσης ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες, το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει συγκεντρώσει online ψηφιακές υπηρεσίες σε μια ενιαία πλατφόρμα –το gov.gr.

“Υπήρχαν περίπου 500 υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όταν ξέσπασε ο κορωνοϊός, αλλά ήταν διασκορπισμένες και πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν καν για την ύπαρξή τους. Αυτό που κάναμε ήταν να τις ενσωματώσουμε σε μια πλατφόρμα”, δήλωσε ο υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο Al Jazeera.

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε ως παράδειγμα στην πολύ δημοφιλή υπηρεσία της άυλης συνταγογράφησης και παρατήρησε ότι έχει προσελκύσει 200.000 χρήστες σε 10 ημέρες.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξάλλου στις 2 Απριλίου αποκάλεσε το gov.gr “την πύλη του νέου, ψηφιακού κράτους” στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ: Coronavirus accelerates Greece’s overdue digital revolution

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: