Καλπάζει ο ιός στην Ευρώπη: Παράταση της έκτακτης ανάγκης στην Ισπανία, 540 νεκροί στην Ελβετία

File Photo: Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε “είναι πολύ άσχημη είδηση για την ισπανική δημοκρατία” να βλέπει τη δεξιά “να ανοίγει για πρώτη φορά στη δημοκρατική μας ιστορία την πόρτα σε μια κυβέρνηση (που περιλαμβάνει) την ακροδεξιά”,EPA, SPANISH GOVERNMENT, HANDOUT EDITORIAL USE ONLY




Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως για να παραταθεί η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων κατά της επιδημίας του νέου κορονοϊού για επιπλέον 15 ημέρες, έως τις 26 Απριλίου, ενώ την ίδια στιγμή η Ελβετία καταγράφει 540 νεκρούς.

Έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία με τον Σάντσεθ, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Πάμπλο Κασάδο έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ότι ο Ισπανός πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι «θα ζητήσει από το Κογκρέσο να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για δεύτερη φορά. Η τελευταία παράταση ήταν μέχρι την 11η Απριλίου.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι ο Σάντσεθ θα ανακοινώσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, κατά τη διάρκει συνέντευξης τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα το απόγευμα.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Ισπανία αυξήθηκε σε 11.744 σήμερα κι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως πίσω από την Ιταλία, όμως οι 809 θάνατοι που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι λιγότεροι από τους 932 της Παρασκευής και του αρνητικού ρεκόρ των 950 της Πέμπτης, επισημαίνει το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Στο μεταξύ, το σύνολο των κατεγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 124.736 σήμερα από 117.710 χθες, όταν η Ισπανία ξεπέρασε την Ιταλία στον συνολικό αριθμό κρουσμάτων για πρώτη φορά.

Τα στοιχεία «επιβεβαιώνουν την καθοδική τάση που βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες» δήλωσε η Μαρία Χοσέ Σιέρα, η αναπληρώτρια επικεφαλής των υπηρεσιών Εκτάκτων Αναγκών Υγείας της Ισπανίας.

Στους 540 ο αριθμός των νεκρών στην Ελβετία, άνω των 20.000 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία του νέου κορονοϊού στην Ελβετία ανέρχεται σε 540, έγινε σήμερα γνωστό από την αρχή δημόσιας υγείας της χώρας, με τον απολογισμό των θυμάτων να αυξάνεται από τους 484 χθες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον ιό ανέρχεται σήμερα σε 20.278 από 19.303 κρούσματα χθες.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία, Γενεύη, Ελβετία

Στους 1.651 οι νεκροί από τον κορωναϊό, στα 16,627 τα κρούσματα στην Ολλανδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: