Δεν είναι μακέτα, δεν είναι παιχνίδι: Νοσοκομείο για κρούσματα κορωναϊού σε γήπεδο της Πορτογαλίας

Σε γήπεδο μπάντμιντον στήθηκε νοσοκομείο για να δεχθεί ασθενείς με κορωναϊό, στην Κάλδας ντε Ράινα, στην Πορτογαλία. EPA/CARLOS BARROSO




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τα πρώτα μέτρα διευρυμένης κρατικής βοήθειας που παρουσίασαν πέντε χώρες της ΕΕ, 48 ώρες αφ’ ότου τέθηκε σε ισχύ το Προσωρινό Πλαίσιο κρατικής βοήθειας, προκειμένου να δώσει το μήνυμα ότι ανταποκρίνεται άμεσα στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού ώστε να σταθεί όρθια η ευρωπαϊκή οικονομία και η ενιαία αγορά τώρα και μετά την κρίση.

Ειδικότερα, η Επιτροπή ενέκρινε μέτρα εκατοντάδων δις ευρώ που υπέβαλαν η Γαλλία, η Δανία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, θεωρώντας ότι συνάδουν με το σκεπτικό του Προσωρινού Πλαισίου και απαντούν με αναλογικότητα και αποτελεσματικότητα στο πλήγμα που δέχονται οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Η Πορτογαλία ενημέρωσε την Επιτροπή για τέσσερα εγγυοδοτικά σχήματα που απευθύνονται σε Μμε επιχειρήσεις και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που επλήγησαν από τον κορονοϊό, τα οποία θα ενεργοποιηθούν σε τέσσερις τομείς: τον τουρισμό, τα εστιατόρια, τη βιομηχανική παραγωγή και τις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών γραφείων. Τα τέσσερα σχήματα είναι συνολικού ύψους 3 δις ευρώ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: