Νέες υπερπτήσεις πάνω από πέντε ελληνικά νησιά από την Τουρκία: «Σπάει» το περσυνό ρεκόρ

File Photo: Μαχητικό F16 της Πολεμικής Αεροπορία Πηγή: ΓΕΑ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.
Με επτά αερομαχίες, οι τρεις σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του νέου μπαράζ των υπερπτήσεων πάνω από πέντε ελληνικά νησιά, “κλειδώνει” ο τελικός αριθμός της καθημερινής παραβατικής παρουσίας των Τούρκων στον ουρανό του Αιγαίου.

Έξι μαχητικά F-16 και μια 4άδα από τα παλαιότερα βομβαρδιστικά F-4 ήταν τ’ αεροσκάφη της γείτονος που παραβίασαν 30 φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο κι άλλες 7 το FIR Αθηνών, η μια παράβαση ανήκει στο κατασκοπευτικό CN-235.

Δώδεκα στο σύνολό τους μαχητικά και τα μισά από αυτά οπλισμένα και πρόκειται για τα F-16. Όλες οι παραβιάσεις έγιναν κυρίως στο Βορειοανατολικό Αιγαίο εκτός από μια περίπτωση που υπήρξε κινητικότητα κοντά στο νησί των ιπποτών.

Πάντως το γεγονός ότι πλέον σε καθημερινή βάση υπάρχει υπέρπτηση πάνω από Ελληνικό νησί ή καλύτερα νησιά, φαίνεται ότι οι γείτονές μας έχουν βάλει ως στόχο να ξεπεραστεί πολύ γρήγορα το περσινό “ρεκόρ” δεκαετίας στο επίπεδο των υπερπτήσεων.

Προφανώς και θέλουν να δείξουν ότι αμφισβητούν την κυριαρχία Ελληνικών νησιών και με αυτή την πρακτική επιχειρούν να γκριζάρουν τον ουρανό στο Αιγαίο πάνω από νησιά που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους πολλά χρόνια.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 25η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 5 (4×2 F-16 και 1×4 F-16)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 1 CN-235

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 13

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 6

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 8

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 30 (όλες από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 7

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

1. Πέντε εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 σε ν. Λειψοί, Αρκιοί, Μακρονήσι, Ανθρωποφάγοι και Φούρνοι.

2. Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Άσκηση “ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΗΡ”: Ελληνικά υποβρύχια και Αμερικανικά αεροσκάφη νότια της Κρήτης [photo gallery]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: