Ο Ερντογάν παρακαλεί τον Τραμπ να του στείλει Patriot: Τα βρήκε δύσκολα απέναντι σε Ρωσία-Άσαντ

File photo: Συστοιχίες του αμερικανικού συστήματος Patriot, . EPA, ATEF SAFADI




Η Τουρκία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να αναπτύξουν δυο συστοιχίες αντιπυραυλικών Πάτριοτ στα νότια σύνορά της ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε μελλοντική επίθεση από τα στηριζόμενα από την Ρωσία συριακά στρατεύματα, σύμφωνα με ανώτατο Τούρκο αξιωματούχο στην Αγκυρα.

Την αποκάλυψη κάνει το πρακτορείο Bloomberg και είναι πραγματικά εντυπωσιακή… Φαίνεται ότι ο στρατός της Τουρκίας συναντά πραγματικές δυσκολίες και οι απώλειες είναι αρκετές για να έχουν θορυβήσει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το αμερικανικό πρακτορείο:

Ο αξιωματούχος, ο οποίος είναι γνώστης της πολιτικής της Τουρκίας στην Συρία, δήλωσε πως η Αγκυρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 για να πλήξει μονάδες που είναι πιστές στον Ασαντ στην Ιντλίμπ εάν οι Πάτριοτ αναπτυχθούν στην Χατάι, στα σύνορα της Τουρκίας, προκειμένου να παρέχουν προστασία.

Η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση από τις ΗΠΑ στο αίτημά της, το οποίο μεταβιβάστηκε την περασμένη εβδομάδα στον Τζέιμ Τζέφρι, τον Αμερικανό εκπρόσωπο για την συριακή κρίση, δήλωσε ο αξιωματούχος, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του καθώς αναφέρεται σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τουρκία αρνήθηκε να σχολιάσει την αποκάλυψη. Επίσης, εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου και Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου δεν απάντησαν άμεσα στο αίτημα για σχολιασμό.

Η αποκάλυψη ακολούθησε σχεδόν αμέσως από την έξαρση της βίας την Πέμπτη που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο Τούρκοι στρατιώτες και να τραυματιστούν πέντε, και υπογραμμίζει τους κινδύνους από το γεγονός ότι δυο διαμεσολαβητικές δυνάμεις στην περιοχή διεκδικούν την επιρροή τους στην βορειοδυτική Συρία.

Οι συγκρούσεις αύξησαν τον αριθμό των Τούρκων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στην περιοχή της Ιντλίμπ τις τελευταίες τρεις εβδομάδες σε 15 τουλάχιστον καθώς οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από την αεροπορική δύναμη της Ρωσίας, επιζητούν να συντρίψουν τον τελευταίο μεγάλο θύλακα αντίστασης στον Πρόεδρο Μπασάρ αλ Ασαντ.

ΠΗΓΗ: BLOOMBERG

Η Μόσχα προειδοποιεί την Άγκυρα: Σταματήστε, εξοπλίζετε τους τρομοκράτες στη Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: