Το τηλεφώνημα Παυλόπουλου στον Τσίπρα το βράδυ του δημοψηφίσματος: «Οχι» δεν σημαίνει Grexit, Αλέξη

File Photo: Αλέξης Τσίπρας και Προκόπης Παυλόπουλος σε δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




«Το δημοψήφισμα σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει έξοδο από την Ευρωζώνη».

Αυτή ήταν η παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου προς τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 με την κάλπη να έχει κλειδώσει στο «όχι» με ποσοστό 61%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο κ. Τσίπρας δεν διαφώνησε «καθώς είχε ήδη συνειδητοποιήσει τις επιπτώσεις και είχε ήδη επικοινωνήσει με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ωστόσο, ο τότε πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο ότι «μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης ήθελαν τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι «η Ελλάδα μπορεί να συνεχίσει στην Ευρωζώνη».

Ακολούθησε επικοινωνία του κ. Παυλόπουλου με τον κ. Ολάντ, στον οποίο ανέφερε ότι ασφαλώς υπάρχει θεσμικό μονοπάτι και εγγύηση για την επιστροφή στη σταθερότητα μέσα από την έκτακτη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που θα είχε στόχο να επαναβεβαιωθεί η βούληση της Αθήνας για την παραμονή στην Ευρωζώνη.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απολογείται, αλλά ετοιμάζεται για τη «δεύτερη φορά», λέει ο Τσίπρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: