Τούρκοι χάκερ βρίσκονται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις σε Ελλάδα – Κύπρο λέει το Reuters

File Photo: Tο 2021 είχαν υποβληθεί περίπου 7.500 καταγγελίες στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2022 έχουν ήδη υποβληθεί 3.000 καταγγελίες. Hellas Journal




Χάκερ που ενεργούν προς το συμφέρον της τουρκικής κυβέρνησης πιστεύεται πως βρίσκονται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις που στοχοποίησαν πρόσφατα τους ιστοσελίδες της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης

Αυτό αναφέρει αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται τρεις κορυφαίους αξιωματούχους στον τομέα της ασφάλειας.

Οι χάκερς επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 30 οργανισμούς, αναφέρει το δημοσίευμα, συμπεριλαμβανομένων υπουργείων, πρεσβειών και υπηρεσιών ασφαλείας ενώ επισημαίνει ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκονταν οι υπηρεσίες email της ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης , καθώς και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης του Ιράκ.

Τρεις αξιωματούχοι, ένας Αμερικανός και δύο Βρετανοί δήλωσαν ότι η δραστηριότητα των χάκερς φέρνει χαρακτηριστικά κρατικής υποστήριξης σε κατασκοπεία που πραγματοποιήθηκε για προώθηση τουρκικών συμφερόντων.
Οι αξιωματούχοι είπαν ότι το συμπέρασμά τους βασίστηκε σε τρία στοιχεία:

-Στις ταυτότητες και τις τοποθεσίες των θυμάτων στις οποίες συμπεριλαμβάνονται κυβερνήσεις χωρών με γεωπολιτική σημασία για την Τουρκία,

-στις ομοιότητες με προηγούμενες επιθέσεις που, όπως οι ίδιες πηγές λένε, χρησιμοποίησαν υποδομές καταχωρισμένες στην Τουρκία.

-και σε πληροφορίες που περιέχονται σε εμπιστευτικές αποτιμήσεις που οι πηγές δεν θέλησαν να σχολιάσουν.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τα κύματα των επιθέσεων συνδέονται μεταξύ τους, επειδή σε όλες χρησιμοποιήθηκαν οι ίδιοι σέρβερς ή άλλη υποδομή.

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

Άλλος Τούρκος αξιωματούχος δεν απάντησε ευθέως στις ερωτήσεις αλλά αρκέστηκε να πει ότι η Τουρκία έχει υπάρξει συχνά θύμα κυβερνοεπιθέσεων.

Πηγή: Reuters

 

Εξαίρεση του Πλεύρη από την προκαταρκτική για Novartis ζητεί ο Παπαγγελόπουλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: