Η Αίγυπτος εγκαινίασε τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που κτίστηκε ποτέ στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας [photos]

Η στρατιωτική βάση στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας. Photo via Twitter, @MohamedBinZayed




Η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση που χτίστηκε ποτέ στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας εν μέσω έντασης στη Μέση Ανατολή εγκαινιάστηκε χθες Τετάρτη 15 Ιανουαρίου από τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι.

Ειδικότερα, η βάση θα χρησιμεύσει ως προπύργιο ενάντια στις «απειλές για την ασφάλεια στην Ερυθρά Θάλασσα και θα εξασφαλίσει τη ναυσιπλοΐα στην Ερυθρά Θάλασσα προς τη διώρυγα του Σουέζ και τις συναφείς οικονομικές περιοχές», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Αιγύπτου.

Η αεροπορική και ναυτική εγκατάσταση βρίσκεται στη νοτιοανατολική χώρα, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα του Σουδάν.

​Την τελετή παρακολούθησαν ο πρίγκιπας του Άμπου Ντάμπι και υπουργοί Άμυνας από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που είναι ισχυροί σύμμαχοι της Αιγύπτου και περιφερειακοί αντίπαλοι του Ιράν.

​Οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή κλιμακώθηκαν, πέρυσι, όταν οι ΗΠΑ κατηγόρησαν το Ιράν ότι επιτέθηκε σε πετρελαιοφόρα στο Στενό του Ορμούζ και στον Περσικό Κόλπο. Οι δύο χώρες έφτασαν στο χείλος μιας ανοιχτής σύγκρουσης, αυτόν τον μήνα, ύστερα από μια αμερικανική επίθεση που σκότωσε τον Ιρανό στρατηγό, Κασέμ Σολεϊμανί, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ιράκ.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο και διεθνή ΜΜΕ

Εκτάκτως στη Λιβύη ο Γερμανός ΥΠΕΞ: Βλέπει Χαφτάρ ενόψει της διάσκεψης του Βερολίνου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: