De facto αυτονομία στις κουρδικές περιοχές: Νέα επίθεση του ΡΚΚ κατά των Τούρκων




Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και του ΡΚΚ στη νοτιοανατολική Τουρκία. Τις πρώτες πρωινές ώρες, Κούρδοι, ανατίναξαν λεωφορείο που μετέφερε Τούρκους αστυνομικούς.

Αποτέλεσμα της έκρηξης ήταν ο τραυματισμός, τουλάχιστον, 24 Τούρκων, όπως ανέφεραν τουρκικές πηγές. Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην επαρχία Μαρντίν.

Από τον περασμένο Ιούλιο, όταν το καθεστώς Ερντογάν, επιδιώκοντας πολιτικά οφέλη και συγκεκριμένα την ανάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στη Βουλή που έχασε λόγω του κουρδικού κόμματος HDP, ακύρωσε στην πράξη την υφιστάμενη ανακωχή με το ΡΚΚ, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Το ΡΚΚ έχει εντείνει τις επιθέσεις του κατά τουρκικών στόχων, ενώ σε 12 τουρκικές επαρχίες η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο των τουρκικών αρχών, με τους Κούρδους να έχουν επιβάλει, de facto, αυτονομία.

Το ΡΚΚ, το τελευταίο διάστημα, έχει εξαπολύσει σειρά επιθέσεων και κατά τουρκικών πετρελαϊκών υποδομών, καταστρέφοντας αγωγούς πετρελαίου, αλλά και φυσικού αερίου.

ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Μπ.Γ.), Sputnik

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: