Η χώρα στον …αυτόματο: Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου




Η κυβέρνηση επιλέγει την άμεση προσφυγή στις κάλπες και συγκεκριμένα στις 20 Σεπτεμβρίου. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με το Mega και άλλα μέσα ενημέρωσης, ο κύβος ερρίφθη στην πολύωρη σύσκεψη που είχε ο Αλέξης Τσίπρας με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή, η οποία ολοκληρώθηκε γύρω στις 17:30.

O Πρωθυπουργός βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA είχε επαφές με τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αποφάσεις του.

Γύρω στις 20:00 αναμένεται διάγγελμα από τον Πρωθυπουργό, με το οποίο θα ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών και οι λόγοι που επελέγη η προσφυγή στις κάλπες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη συνέχεια στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τον Προκόπη Παυλόπουλο τη σύντμηση του χρόνου που απαιτείται για τις διερευνητικές εντολές ώστε να οδεύσει η χώρα άμεσα στην εκλογική αναμέτρηση, κάτι που σημαίνει ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Αύριο Παρασκευή στις 14:00 συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: