Καταδικάζει τη βάση Drones το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης: Η Τουρκία αποθρασύνεται

Τουρκικό ντρόουν “Bayraktar TB2” στο αεροδρόμιο Λευκονοίκου. ΚΥΠΕ, Οντούλ Ασίκ




Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει τους νέους στρατιωτικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας στην Κύπρο με τη δημιουργία βάσης Drones και τη δημιουργία ναυτικής βάσης και τονίζει πως όσο συνεχίζεται η στασιμότητα στο Κυπριακό τόσο η Τουρκία αποθρασύνεται.

Το ΠΣΕ σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι νέοι στρατιωτικοί σχεδιασμοί της Τουρκίας με την εγκατάσταση νέων οπλικών συστημάτων και δημιουργία βάσεων εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για την πατρίδα και τον λαό μας και επιδεινώνουν την ήδη τεταμένη κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

“Αυτές οι ενέργειες καθώς και η συνεχιζόμενη στρατιωτικοποίηση της Κύπρου δημιουργεί περισσότερα εμπόδια στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και μας απομακρύνει από το στόχο της επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους τους Κύπριους”, αναφέρει.

Το ΠΣΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη “αντί να επικεντρωθεί στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού επιλέγει την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της Κύπρου, επιλέγει να ενισχύσει τη στρατιωτική δραστηριότητα δένοντας χειροπόδαρα την Κύπρο στο άρμα του ΝΑΤΟ και του μιλιταριστικού μέρους της ΕΕ, συνάπτοντας στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ, την Γαλλία και εντάσσοντας την στη Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (PESCO) παραχωρώντας γη, θάλασσα και αέρα, λιμάνια και αεροδρόμια για στρατιωτικές δραστηριότητες”.

Περαιτέρω το ΠΣΕ αναφέρει πως η κρισιμότητα της κατάστασης στο Κυπριακό απαιτεί ενότητα δράσης όλων των φιλειρηνικών δυνάμεων και στις δύο κοινότητες.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Παράνομο το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης είπε ο Σίσι στον Αναστασιάδη: Ενέργειες για ακύρωση

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: