Δεν στρεφόμαστε εναντίον της συμμαχίας: Τα σύνορα του ΝΑΤΟ είναι και δικά μας, λέει ο Ακάρ

Ο Χουλουσί Ακάρ (Κ). Photo via Twitter, Τουρκικό υπουργείο Άμυνας




Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε σήμερα πως το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο και πιο σημαντικό με την Τουρκία. «Το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότερο, πιο σημαντικό με την Τουρκία και το να αμφισβητείται η Τουρκία δεν έχει νόημα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ, στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu στην Άγκυρα.

  • Ο Ακάρ πρόσθεσε πως, όταν η Τουρκία διεκδικεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της σε μια σύνοδο του ΝΑΤΟ, αυτό δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως στάση που στρέφεται εναντίον της συμμαχίας.
  • «Τα νότια σύνορά μας είναι επίσης τα νότια σύνορα του ΝΑΤΟ. Άρα η προστασία των νότιων συνόρων μας είναι επίσης για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε ακόμη ότι όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) είναι τρομοκρατική οργάνωση, όπως τη χαρακτήρισε, και τόνισε ότι η οργάνωση YPG/PKK στη βόρεια Συρία είναι το ίδιο με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

Μιλώντας για την πιο πρόσφατη επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, ο Χουλουσί Ακάρ είπε πως με την Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης, όπως ονομάζει η Τουρκία την επιχείρησή της στη βόρεια Συρία, μια περιοχή μήκους σχεδόν 145 χλμ. και βάθους 30 χλμ. τελεί υπό τουρκικό έλεγχο.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο Συριακός Εθνικός Στρατός (SNA) πολεμά μαζί με την Τουρκία για την εξουδετέρωση των «τρομοκρατών» και την εκκαθάριση της περιοχής από «τρομοκράτες» στη βόρεια Συρία.

  • Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η εγκατάσταση του αμυντικού συστήματος S-400, ο Ακάρ είπε πως η διαδικασία της εγκατάστασης του συστήματος S-400 και της εκπαίδευσης του προσωπικού είναι σε εξέλιξη και πως οι δραστηριότητες σχετικά με τους πυραύλους S-400 θα διεξαχθούν όπως έχει σχεδιαστεί.

Σημειώνοντας πως η Τουρκία είναι εταίρος, όχι μόνο αγοραστής του κοινού με τις ΗΠΑ προγράμματος μαχητικών αεριωθούμενων F-35, ο Ακάρ τόνισε πως η Τουρκία έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της ως εταίρου.

Με πληροφορίες από Anadolu, μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις Ακάρ: Δείγμα αδυναμίας η απέλαση του Λίβυου πρέσβη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: