Ιράκ: Επίθεση drone εναντίον του σιϊτη κληρικού Σαντ, υπέρμαχου των διαδηλώσεων

Από διαδήλωση στο Ιράκ. EPA, MURTAJA LATEEF




Ένα οπλισμένο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε σήμερα το σπίτι του ισχυρού και δημοφιλούς σιίτη κληρικού Μοκτάντα Σαντ λίγες ώρες μετά την ανάπτυξη υποστηρικτών του στη Βαγδάτη. Είχε προηγηθεί   επίθεση ενόπλων που άφησε πίσω της 23 νεκρούς αντικυβερνητικούς διαδηλωτές.

Περισσότεροι από 127 άτομα  τραυματίστηκαν από πυρά και επιθέσεις με μαχαίρια κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, μια από τις εστίες των κινητοποιήσεων στην ιρακινή πρωτεύουσα, σύμφωνα με την αστυνομία και εργαζομένους στις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Μεταξύ των νεκρών είναι και τρεις αστυνομικοί.

Πολλά μέλη της Saraya al-Salam (Ταξιαρχίες της Ειρήνης)–της παραστρατιωτικής οργάνωσης του Σαντρ–ήταν παρόντα στην πλατεία Ταχρίρ σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Σαντρ έχει υποστηρίξει τις διαδηλώσεις, αλλά οι διαδηλωτές ανησυχούν για την υποστήριξη αυτή καθώς φοβούνται ότι μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για αντιπαραθέσεις με τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.

Ο μεγάλος αγιατολάχ του Ιράκ Αλί αλ Σιστάνι προειδοποίησε χθες Παρασκευή ότι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας πρέπει να επιλεγεί χωρίς ξένη ανάμιξη, κάνοντας έναν υπαινιγμό για την επιρροή του Ιράν.

Με πληροφορίες από AFP – Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Βαγδάτη, Ιράκ

Εξαρση φονικής βίας στο Ιράκ: 19 νεκροί και 70 τραυματίες, δεν έχει τέλος η εξέγερση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: