Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Εφημερίδες κρεμασμένες σε περίπτερο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Το θέμα του κατασκοπευτικού βαν και όσες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την εισαγωγή του στην Κύπρο και υπό ποιες προϋποθέσεις σε συνδυασμό με τις αντεγκλήσεις ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ και τους ισχυρισμούς για fake news, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα του Τύπου σήμερα. Προβάλλονται επίσης η τριμερής στο Βερολίνο, οι περιορισμοί στις παραχωρήσεις υπηκοοτήτων, οι διαπιστώσεις του Γενικού Ελεγκτή για την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης και το θανατηφόρο με θύμα ένα δεκάχρονο κοριτσάκι στην Πάφο.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Fake news και λάσπη από ΑΚΕΛ» και αναφέρει ότι ο ΔΗΣΥ ξεσκεπάζει με στοιχεία προσπάθεια εμπλοκής του Α. Νεοφύτου στην υπόθεση του βαν, φιλοξενώντας και δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη. Αλλού γράφει ότι ευκαιρία θεωρεί ο Πρόεδρος το Βερολίνο και αναφέρεται και στην δήλωση στήριξης του Συμβουλίου Ασφαλείας. Επίσης η «Α» γράφει για τις μαθητικές εκδρομές και τις καταγγελίες γονέων για κατανάλωση αλκοόλ και για χρήση του χαπιού της επόμενης μέρας.

«Έτσι στήθηκε η απάτη εισαγωγής στην Κύπρο» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρεται σε αποκαλύψεις για το πως εισήχθηκε το βαν του επιχειρηματία Dilian και τι αναφέρθηκε στο Τελωνείο, σε συνάρτηση με τις αντιπαραθέσεις ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ και την διευκρινιστική δήλωση Ιωνά Νικολάου για την άδεια οπλοφορίας. Αλλού αναφέρεται στο θανατηφόρο με θύμα μια δεκάχρονη μαθήτρια στην Πάφο. Επίσης ο «Π» αναφέρεται σε έκθεση παρασπονδιών στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης από τον Γενικό Ελεγκτή.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Μετέωρη η επόμενη μέρα» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι όλα είναι ανοικτά στο δείπνο της Δευτέρας με κλειστά χαρτιά από Γκουτέρες, Αναστασιάδη και Ακιντζί. Αλλού αναφέρει ότι κατεδαφίζονται οι 48 αστυνομικές κατοικίες και ανεγείρονται νέα κτίρια κοντά στο Αρχηγείο Αστυνομίας. Στον «Φ» προβάλλεται επίσης η σύσκεψη στο Προεδρικό με την ΔΕΦΑ και την συμφωνία για το LNG, όπου καταλύτης, όπως αναφέρεται, θα είναι η Νομική Υπηρεσία.

«Ανεξάρτητη έρευνα ζητά το ΑΚΕΛ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που φιλοξενεί τις δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ για το κατασκοπευτικό βαν μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην εκδήλωση στήριξης της τριμερούς από Ε/κ και Τ/κ χθες. Επίσης η «Χ» αναφέρει ότι το ΥΠΟΙΚ κατέθεσε σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης για δημοσίους υπαλλήλους και για τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς αναλογιστική μείωση στη σύνταξη και στο εφάπαξ.

Με τίτλο στο κύριό της θέμα «Αστυνομικός σύνδεσμος με το κατασκοπευτικό βαν» η αγγλόφωνη ‘’Cyprus Mail’’ αναφέρεται στις καταγγελίες του ΑΚΕΛ ότι η αστυνομική δύναμη έχει συνεργασία με την εταιρεία που ερευνάται για ύποπτες δραστηριότητες. Αλλού προβάλλει την δικοινοτική ειρηνική εκδήλωση χθες ενόψει τριμερούς. Επίσης η εφημερίδα αναφορά κάνει στο περιστατικό στη Βουλή κατά την συνεδρίαση της παράλληλης βουλής όπου ο πρόεδρος της οργάνωσης παραπληγικών δεν μπορούσε να συμμετάσχει γιατί δεν υπήρχε πρόσβαση για ΑΜΕΑ.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου 
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: