Καταγγελίες Τσελέντη για τον ΟΑΣΠ: Σύσταση επιστημονικού και επιχειρησιακού τμήματος

File Photo: Ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης (Δ) και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. βρέθηκε στο Ναύπλιο, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αργολίδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σοβαρές καταγγελίες εναντίον του ΟΑΣΠ εξαπέλυσε σήμερα ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης.

«Αν δεν ήταν ο [υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης] Χρυσοχοΐδης τα πράγματα θα ήταν βαριά. Ο ΟΑΣΠ δεν έπαιξε το ρόλο του», υποστήριξε σήμερα Σάββατο, 20 Ιουλίου, το πρωί σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

  • Διαμαρτυρήθηκε επίσης γιατί δεν κλήθηκε χθες το βράδυ στην συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας, παρότι είναι Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, επειδή «δεν είναι αυλοκόλακας» σαν κάποιους -δεν τους κατονόμασε- που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους».

Όπως είπε ο καθηγητής Τσελέντης από την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικής Επικινδυνότητας «τον είχε αποκλείσει ο κ. Σπίρτζης, αλλά χθες έπρεπε να είχε κληθεί. Ο μόνος που με πήρε τηλέφωνο χθες για να ενημερωθεί ήταν ο κ. [Αντώνης] Σαμαράς», πρόσθεσε, αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό.

  • Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, ο ΟΑΣΠ πρέπει να κοπεί στα δύο: Ένα τμήμα του να περιλαμβάνει επιστήμονες και να δημιουργηθεί άλλο ένα, επιχειρησιακό, που «να μεριμνά για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας».

Ανέφερε επίσης ότι ο ΟΑΣΠ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων έπρεπε να είχε κάνει καταγραφή όλων των διατηρητέων κτιρίων της πόλης και να φροντίσουν για την άρση της επικινδυνότητάς τους».

  • Ζήτησε επίσης να γίνει αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία.

Ο κ. Τσελέντης δήλωσε τέλος ότι η μετασεισμική δραστηριότητα από τον χθεσινό σεισμό είναι ομαλή και όλα συνηγορούν ότι ο χθες έγινε ο κύριος σεισμός, όπως εκτίμησε ο ίδιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
20/07/2019

“Είμαστε σε καλό δρόμο”, δήλωσε ο Ευθύμιος Λέκκας: Εμφανίστηκε αρκετά καθησυχαστικός…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: