«Ακριβοθώρητος» ο Νεϊμάρ στα γήπεδα: Στο «ναδίρ» η συμμετοχή του σε αγώνες από το 2013

Οι Βραζιλιάνοι εθνικοί ποδοσφαιριστές Φιλίπε Λουίς (πίσω), Νεϊμάρ (Κ) και Μιράντα συμμετέχουν σε προπόνηση στο εκπαιδευτικό κέντρο Γκράνια Κομάρι στην Τερεζόπολις ενόψει της προετοιμασίας της Βραζιλίας στο Κόπα Αμέρικα 2019, Βραζιλία. EPA, Antonio Lacerda




“Τουρίστας” στον αγωνιστικό χώρα φαίνεται ότι είναι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

  • Ο λόγος για τον Νεϊμάρ, ο οποίος μετά τις τελευταίες περιπέτειες με την καταγγελία για βιασμό γυναίκας, εμφανίζεται ως «το ίνδαλμα σε πτώση», σε ανάλυση της βραζιλιάνικης εφημερίδας Ο Globo, καθώς έχει παίξει μόνο το 50,7% (35 ματς) των πιθανών αγώνων μέσα στην σεζόν με Παρί ΣΖ και εθνική Βραζιλίας.

«Θέματα πειθαρχίας και κυρίως τραυματισμών, μετέτρεψαν πρακτικά τον Νεϊμάρ, από επιθετικό σε… τουρίστα αυτή τη σεζόν», αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα.

  • Όπως είναι γνωστό, ο τραυματισμός του Νεϊμάρ στον δεξιό αστράγαλο στον φιλικό αγώνα με το Κατάρ, τον αφήνει εκτός Κόπα Αμέρικα που αρχίζει στις 14 Ιουνίου και με μόλις 50,7% αγώνων στην σεζόν. Ένα ποσοστό που θα μειωθεί κάτω από το 50%, εάν η Βραζιλία φτάσει έως τον τελικό του Κόπα Αμέρικα. Πρόκειται, για το χαμηλότερο ποσοστό από τότε που ο Νεϊμάρ πήγε στην Μπαρτσελόνα από την Σάντος.

Την αγωνιστική περίοδο 2013-14, ο διάσημος Βραζιλιάνος είχε συμμετοχή 73,6% από τους αγώνες που θα μπορούσε να παίξει. Έλαμψε με τους Καταλανούς τη σεζόν 2014-2015, όταν έφτασε στο υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής 83,7% των πιθανών αγώνων. Την επόμενη σεζόν (2015-2016), έφτασε στο 80%, το 2016-2017 στο 74,2% και το 2017-2018 στο 59,7%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

O μικρός και ο μεγάλος τελικός του Nations League αποκλειστικά στο κανάλι OPEN

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: