Έρχεται ο Σαρκοζί, γκρεμίζοντας τη Λεπέν κι εξαφανίζοντας τον Ολάντ




Τεράστια νίκη κατήγαγε το συντηρητικό κόμμα υπό τον Νικολά Σαρκοζί πλέον στη Γαλλία, με τον πρώην πρόεδρο να πραγματοποιεί ολική επαναφορά, βάζοντας πλώρη για την προεδρία της Γαλλίας, ενώ στο δρόμο του δείχνει να παρασέρνει και την Μαρίν Λε Πεν, την ακροδεξιά φοβία της ενωμένης Ευρώπης, κάτι που ασφαλώς επιθυμεί να πιστωθεί.

Το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα παρακολουθεί με δέος τα ποσοστά του στη γαλλική κοινωνία να κατακρημνίζονται, καθώς ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο των τοπικών και περιφερειακών εκλογών από το κόμμα του Σαρκοζί. Το δεξιό κόμμα έχει επικρατήσει σε 64-70 από τις 101 περιφέρειες που ήταν το αντικείμενο της εκλογικής αναμέτρησης.

Το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) καταλαμβάνει πολλές έδρες στον δεύτερο γύρο, αλλά το κόμμα της Μαρίν Λεπέν δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτύχει το στόχο του να κερδίσει σε ένα ως δύο διοικητικές περιφέρειες.

Το δεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Νικολά Σαρκοζί και οι σύμμαχοί του, αναμένεται να εξασφαλίσουν 66 ως 70 νομαρχιακά συμβούλια (από 41), ενώ οι Σοσιαλιστές του Ολάντ υπέστησαν βαριά ήττα, καθώς αναμένεται να χάσουν περίπου στους μισούς από τους 61 νομούς και τις επαρχίες που έλεγχαν, κερδίζοντας 27-31.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: