Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Το ΓεΣΥ, η πρόθεση του Μουσταφά Ακιντζί να επαναδιεκδικήσει την «προεδρία» στα κατεχόμενα, η τριμερής στην Ιερουσαλήμ και η συνάντηση που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, καθώς και το θέμα του ΡΙΚ προβάλλονται ως κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Τύπου.

Η “Αλήθεια” με τίτλο “Άδειασμα γιατρών!” γράφει ότι ένα προς ένα καταρρίπτει τα επιχειρήματα των γιατρών αναφορικά με το ΓεΣΥ, ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, τονίζοντας παράλληλα πως το ΓεΣΥ θα υλοποιηθεί όπως προβλέπεται βάσει των χρονοδιαγραμμάτων στη νομοθεσία, δηλαδή η πρώτη φάση ξεκινά την 1η Ιουλίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τη στήριξη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο για την ΑΟΖ θα επιδιώξει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στα πλαίσια της τριμερούς συνόδου στην Ιερουσαλήμ. Αλλού αναφέρεται στο θέμα του ΡΙΚ και στη δήλωση του Προέδρου του ΔΗΣΥ ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν.

Η εφημερίδα “Πολίτης” υπό τον τίτλο “Επανεκλογή διεκδικεί ο Μουσταφά Ακιντζί”, γράφει ότι τον «προεδρικό» θώκο στις «εκλογές» του 2020 στα κατεχόμενα αποφάσισε να επαναδιεκδικήσει ο Μουσταφά Ακιντζί. Αλλού γράφει ότι τα μέλη της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής και από τις δύο πλευρές συζήτησαν σε μία πρώτη συνάντηση την πρόταση των ηγετών για διασύνδεση των δικτύων μέσω κέντρου κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, αλλά δεν κατέληξαν ακόμη πουθενά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ιδέες από το ΔΣ της Cyta ζητά η Κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση του οργανισμού.

Με τίτλο “Θέλει ισχυρό μήνυμα από ΗΠΑ”, ο “Φιλελεύθερος” γράφει ότι ένα ισχυρό μήνυμα που θα έχει αποδέκτη την Τουρκία, σ΄αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη φάση των εξελίξεων στην περιοχή, θέλει να εξασφαλίσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε συνάντηση που θα έχει αυτή την εβδομάδα με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε απόγνωση βρίσκονται κάτοικοι στην Άρμου λόγω καθιζήσεων, προσθέτοντας ότι ιδιοκτήτες εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Αλλού γράφει ότι επικρατεί προβληματισμός για το κατά πόσο θα ισχύουν μετά την 1η Ιουνίου με την εφαρμογή του ΓεΣΥ τα χιλιάδες ραντεβού που είναι προγραμματισμένα στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Η “Χαραυγή” με τίτλο “Σκοπιμότητες γονατίζουν το ΡΙΚ”, γράφει ότι αρκετές φαίνεται να είναι οι σκοπιμότητες πίσω από την καταψήφιση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ και ότι το κυβερνών κόμμα ΔΗΣΥ επιθυμεί το ξαναμοίρασμα της διαφημιστικής πίτας προς όφελος των ιδιωτικών καναλιών, καθώς και την περαιτέρω άσκηση πίεσης προς τους εργαζομένους ενόψει ευρωεκλογών. Αλλού γράφει ότι δύσκολη αναμένεται η φετινή αντιπυρική περίοδος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στην Κύπρο για συντονισμό στο Κυπριακό.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Δημητρίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
18/03/2019

Ο Πάνος Σατζόγλου σε μία νέα τηλεοπτική προσπάθεια: Νέα του δημιουργία το Hellenic DNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: