Χιλιάδες άνθρωποι στον 8ο Ημιμαραθώνιο: Γιορτή για τον αθλητισμό και τον άνθρωπο (photos)




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL. Χιλιάδες άνθρωποι ανεξαρτήτως ηλικίας συνέρρευσαν στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας για να παρευρεθούν ή να συμμετάσχουν στον 8ο Ημιμαραθώνιο.

  • Η ημέρα, με τον φωτεινό ήλιο και την ανοιξιάτικη θερμοκρασία, προσφέρθηκε για μικρούς, μεγάλους, παρέες και οικογένειες να δώσουν το “παρών” σε διάφορα σημεία της διαδρομής και να απολαύσουν από κοντά την μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και ανθρωπισμού που διοργάνωσε για άλλη μία φορά ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Στον Ημιμαραθώνιο συμμετείχαν πάνω από 20.000 άνθρωποι, οι οποίοι έτρεξαν ή απλώς περπάτησαν μέσα στην ηλιόλουστη Αθήνα, αναδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την διοργάνωση στον πρώτο θεσμό της άνοιξης στην πόλη.

  • Με την παρουσία τους τίμησαν τον αγώνα άνθρωποι από κάθε σημείο της χώρας, από την Κρήτη, τα νησιά, την Βόρεια Ελλάδα, καθώς και πολιτιστικοί και ανθρωπιστικοί σύλλογοι για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, των παιδιών και των ζώων.

Ο πρώτος ημιμαραθώνιος πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά τον Μάιο 2012 και έκτοτε ακολούθησαν έξι ακόμα διοργανώσεις που στέφθηκαν από τεράστια επιτυχία, τόσο ως προς τη μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια οργάνωση του αγώνα και την πλήρη ικανοποίηση των συμμετεχόντων δρομέων.

  • Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές σε μήνυμά τους, ο ημιμαραθώνιος έχει γίνει θεσμός για την χώρα και χαρακτηρίζεται από ένα μοναδικό εορταστικό κλίμα. “Η απήχηση και η γοητεία του Ημιμαραθωνίου Αθήνας, ενός αγώνα για όλους στο κέντρο της πόλης, έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας […] γεγονός που αυξάνει τις ευθύνες της διοργάνωσης απέναντι σε κάθε συμμετέχοντα αλλά και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία”, αναφέρουν.

“Ο Ημιμαραθώνιος Αθήνας έχει ήδη μετατραπεί σε ένα μεγάλο εθνικό, πολιτιστικό, τουριστικό και αθλητικό γεγονός, το οποίο απευθύνεται σε όλους τους πολίτες όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρης της χώρας μέσα από τους διαφορετικούς αγώνες δρόμου που περιλαμβάνει (Ημιμαραθώνιος, Αγώνας Δρόμου 5χλμ, Αγώνας Δρόμου 3χλμ, Αγώνας για Παιδιά και ΑΜΕΑ)”.

 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στην Αθήνα λόγω διεξαγωγής του 8ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: