Aναβάθμιση του ψευδοκράτους το μέτρο για την κινητή τηλεφωνία, λέει ο Παπαδόπουλος




Μιλώντας στην Πανεπαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΔΗΚΟ Πάφου, στην οποία παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του Δημοκρατικού Κόμματος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, o κ. Παπαδόπουλος ανέφερε πως «αυτό το μέτρο συνιστά αναβάθμιση του ψευδοκράτους, καθώς η παράνομη τηλεπικοινωνιακή αρχή του ψευδοκράτους και κάθε εταιρία που λειτουργεί παράνομα στα κατεχόμενα, θα συνάψουν συμφωνία με κάποιο τρίτο πάροχο και μάλιστα ευρωπαϊκής χώρας και υποβάθμιση της τηλεπικοινωνιακής αρχής της Κυπριακής Δημοκρατίας, που, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, θα έχει ακριβώς το ίδιο καθεστώς όπως η παράνομη τηλεπικοινωνιακή αρχή του ψευδοκράτους και οι εταιρίες που λειτουργούν παράνομα στο ψευδοκράτος».

Είπε πως «είναι η πρώτη φορά που η ε/κ πλευρά αποδέχεται να συναφθεί μια συμφωνία μεταξύ μιας παράνομης κατοχικής οντότητας με κάποια τρίτη χώρα ή και τρίτο πρόσωπο». Πρόσθεσε πως όλα αυτά γίνονται ενώ η Τουρκία και η ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας «αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της, προελαύνουν παράνομα στα Στροβίλια, παρεμποδίζουν ε/κ γεωργούς να καλλιεργήσουν τη γη τους στη Δένεια και σε άλλα σημεία της νεκρής ζώνης, επιμένουν στην παρουσία τουρκικού στρατού στην Κύπρο και στη διατήρηση των τουρκικών εγγυήσεων μετά τη λύση και εμμένουν στα τουρκοκυπριακά βέτο σε όλους τους θεσμούς μετά τη λύση».

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην ανακάλυψη εκμεταλλεύσιμων ποσοτήτων Φυσικού Αερίου στο στόχο Γλαύκο, από τις ExxonMobil & Qatar Petroleum, την οποία χαρακτήρισε μια πολύ θετική εξέλιξη. Η εξέλιξη αυτή είπε, «δικαιώνει την πάγια πολιτική στάση του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο ουδέποτε συνέδεσε το ενεργειακό μας πρόγραμμα με τις δικοινοτικές διαπραγματεύσεις και ουδέποτε θεώρησε τη λύση του Κυπριακού προϋπόθεση για την εξερεύνηση και εκμετάλλευση του ενεργειακού μας πλούτου», συμπλήρωσε.

Το Δημοκρατικό Κόμμα είπε, καλωσορίζει τα αποτελέσματα της γεώτρησης, αλλά προειδοποιεί ότι η απόσταση που μεσολαβεί ανάμεσα στην ανακάλυψη και την εμπορική εκμετάλλευση ενός κοιτάσματος είναι πολυετής και πολυδάπανη».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος έκανε αναφορά και στο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, λέγοντας πως η δημόσια διαπίστωση του Προέδρου της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό, ότι υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω διερεύνηση του ενδεχομένου διάπραξης αστικών και ποινικών αδικημάτων, ενώ διαπιστώνεται και η ύπαρξη πολιτικών ευθυνών, τόσο πριν όσο και μετά το 2013, δημιουργούν την ανάγκη να αποδοθούν το συντομότερο δυνατό όλων των ειδών οι ευθύνες, σε όλους όσοι θα αποδειχθεί ότι είναι υπεύθυνοι».

Η κατάρρευση ενός επιτεύγματος της κυπριακής κοινωνίας, με πέραν των εκατό ετών ζωή και προσφορά, απαιτεί τιμωρία των ενόχων, πρόσθεσε ενώ ανέφερε ότι έτσι θα ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα του λαού και θα μπει επιτέλους ένα τέλος στην ατιμωρησία.

Ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος ανέφερε πως «στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχει πεδίο αποκόμισης οφελών για την Κύπρο και το λαό της, όταν ασκείται συνεπής, σοβαρή και διεκδικητική πολιτική». Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στη σημασία της παρουσίας του Δημοκρατικού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων.

«Οφείλουμε να διεκδικήσουμε την έδρα που μας αναλογεί στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τη συμμετοχή μας στην προοδευτική συμμαχία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, τη δεύτερη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου» συμπλήρωσε.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος χαιρέτισε ιδιαίτερα το γεγονός πως σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, το Δημοκρατικό Κόμμα θα έχει και τη συνεργασία της Αλληλεγγύης και δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για την ποιότητα του ψηφοδελτίου του Δημοκρατικού Κόμματος. Οι υποψήφιοι του ΔΗΚΟ είναι οι Άριστος Βασιλειάδης, Ελένη Θεοχάρους, Ζαχαρίας Κουλίας, Κώστας Μαυρίδης, Μαρίνος Μουσιούττας, Κατερίνα Χριστοφίδου.

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους – ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 01/03/2019 21:19

Στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ η Κύπρος με απεριόριστες δυνατότητες, δήλωσε ο Σχοινάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: