Ο Τσίπρας στην Τουρκία: Υποδοχή με επικήρυξη των “8”, πλάκα για “θετικές δηλώσεις” Τσίπρα




Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία κράτησε περισσότερο από δύο ώρες.

Αμέσως μετά άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα.

Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών στις διευρυμένες συνομιλίες υπό τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ταγίπ Ερντογάν, πηγή @PrimeministerGR

Πριν από την επίσκεψη η τουρκική κυβέρνηση επικήρυξε τους 8 στρατιωτικούς, τους οποίους ο Ερντογάν χαρακτηρίζει “τρομοκράτες” και “πραξικοπηματίες”.

Ήταν μία απαράδεκτη ενέργεια, η οποία έγινε ειδικά για να σταλεί μήνυμα στον πρωθυπουργό της Ελλάδας. Κατά τα άλλα είπε ότι είναι θετικές οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, σε αντίθεση βέβαια με τις τουρκικές ανακοινώσεις, οι οποίες έριξαν λάδι στη φωτιά.

Μετά τη συνάντηση θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών και ακολούθως συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους.

Στο δείπνο που θα παραθέσει απόψε προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού ο κ. Ερντογάν, έχει προσκαλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο, Fuat Oktay.

Με καθυστέρηση δύο ωρών προσγειώθηκε το αεροπλάνο της ελληνικής κυβέρνησης στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Και όπως φαίνεται τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε μία δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν με θετικό πρόσημο για την συνάντηση:

“Τα μηνύματά του είναι πολύ ωραία”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων έξω από την τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “τα μηνύματά του είναι πολύ ωραία, μην τα αλλοιώνετε, να παραμένουν θετικά”.

Στο αεροδρόμιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκαν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι και η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν.

Στην ελληνική αποστολή, εκτός του πρωθυπουργού, συμμετέχουν ο αν. υπουργός Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλος και ο αν. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας.

Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει η σύντροφός του, Περιστέρα Μπαζιάνα.

“Άφιξη στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντα, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής.” έγραψε ο πρωθυπουργός στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

05/02/2019 15:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάδι στη φωτιά από τον Ερντογάν λίγο πριν φτάσει ο Τσίπρας: Επικήρυξε τους οκτώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: