Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό με την επικείμενη άφιξη της απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ και τις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη, ο οποίος επανέλαβε δέσμευση στη ΔΔΟ, τα νεότερα σε ό,τι αφορά τις γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες, το ΓεΣΥ και το ζήτημα με τα «χρυσά διαβατήρια» σε συνάρτηση με την επίσκεψη του αρμόδιου Επιτρόπου Γίρκι Κατάινεν, είναι τα κύρια θέματα που προβάλλει σήμερα ο Τύπος.

«Ακιντζί από τα παλιά τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Αλήθεια», η οποία γράφει πως ο Τ/κ ηγέτης επανέρχεται και με νέα δήλωσή του επαναδιατυπώνει με σαφήνεια την υποστήριξή του σε λύση ΔΔΟ και την ετοιμότητά του για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην επιβολή μέτρων για να μπει τάξη στα «χρυσά διαβατήρια» προχωρεί η Κομισιόν. Αναφέρεται αλλού σε οδική ταλαιπωρία σήμερα σε Λάρνακα και Λευκωσία λόγω της Συνόδου MED7.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα «Καλύτερα τα δεδομένα στη γεώτρηση Γλαύκος» και γράφει ότι ο εντοπισμός σχιστόλιθων πάνω από τη δομή θεωρείται καλή εξέλιξη από τους ειδικούς. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι τους έκοψε τη φόρα ο Κατάινεν και αναφέρεται σε άτακτη υποχώρηση της Κυβέρνησης ενώπιον του Ευρωπαίου Επιτρόπου. Αναφέρει αλλού ότι το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας παραπέμπει στο δικαστήριο ΕΕ τέσσερα ερωτήματα για τον βαθμό ανεξαρτησίας των εισαγγελικών αρχών της Γερμανίας.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Κρίσιμα τα ραντεβού Λουτ» γράφει ότι στις συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί θα διαφανούν οι προοπτικές για όρους αναφοράς και αναφέρεται σε κινήσεις τακτικής από Ακιντζί. Στο ΓεΣΥ ασχολείται εκτενώς σε άλλο θέμα και γράφει ότι γιατροί και νοσηλευτές ανεβάζουν τους τόνους για την αυτονόμηση των νοσηλευτηρίων, ενώ την Πέμπτη αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση των κανονισμών για τους γιατρούς του ΓεΣΥ. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα γράφει ότι διώκονται τρεις αστυνομικοί για τραυματισμό πολίτη.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Αναζήτηση κοινού εδάφους ενοψει Λουτ» ότι η Τζειν Χολ Λουτ θα καταγράψει τις τελικές θέσεις όλων και αναφέρεται στις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη, που επανέλαβε τη δέσμευσή του στην ομοσπονδία. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στα αυξημένα μέτρα ασφάλειας από την Αστυνομία λόγω της σημερινής Συνόδου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου MED7. Αλλού, αναφέρεται στο ΓεΣΥ και γράφει για εντατικό διάλογο ΟΚΥπΥ με γιατρούς.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail υπό τον τίτλο «ΕΕ: Το θέμα διαβατηρίων δεν θα φύγει» γράφει ότι η ΕΕ καλεί σε κοινό έδαφος για να βελτιωθεί η διαφάνεια στο θέμα υπηκοοτήτων με επενδύσεις. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα με σχόλιο-ανάρτηση βουλευτή του ΔΗΣΥ για τον Γρίβα και την Ενωση. Σε άλλο θέμα, αναφέρει ότι η ΑΗΚ ανακοινώνει φθηνότερους λογαριασμούς για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος από τον Φεβρουάριο.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
29/01/2019 07:10

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: