Ερευνητικό του Ισραήλ στην Μεσόγειο: Η Τουρκία κάνει πόλεμο με fake news και άσφαιρες Navtex




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Οι ναυτικές οδηγίες της Άγκυρας δεν λένε να σταματήσουν και μάλιστα οι Τούρκοι συνεχίζουν με προκλητικό τρόπο να περικλείουν απέραντες θαλάσσιες περιοχές, που για να ασκηθούν πλοία, είτε θα πρέπει να είναι πολλά σε αριθμούς, ή αν δεν υπάρχει αυτός ο αριθμός.

Το μόνο που μένει είναι να κάνουν εκπαιδεύσεις επικοινωνιών ώστε να μετρήσουν οι επιτελείς του ναυτικού της Τουρκίας, τα συστήματα που διαθέτουν οι μονάδες επιφανείας.

Σε κάθε περίπτωση, Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού λένε πως οι συνεχιζόμενες navtex της Τουρκίας στην θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, σε συνδυασμό με τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ακάρ εμμέσως εμπεριέχουν τη νέα Τουρκική εμμονή, που δεν είναι άλλη από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, εκατοντάδες μίλια μακριά από το Αιγαίο, όσο κι αν το Αρχιπέλαγος μπαίνει στο κάδρο των προκλήσεων και γιατί όχι και της γνωστής προπαγάνδας.

Αυτές οι ναυτικές οδηγίες πάντως μπορεί να εξελιχθούν ως μπούμερανγκ μιας και οι έρευνες από τις χώρες που ήδη έχουν συζητήσει για τα ενεργειακά, έχουν αρχίσει και η Τουρκία σκοπίμως (;) δεσμεύει τόσης έκτασης περιοχές.

Το Ισραήλ έβγαλε ερευνητικό στη Μεσόγειο

  • Η «ανατριχίλα» της Άγκυρας, μετά την επίθεση Νετανιάχου στον Τούρκο πρόεδρο, μπορεί να συνεχιστεί μιας και το Ισραήλ ήδη έχει βγάλει ερευνητικό σκάφος στη Μεσόγειο.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες το μισθωμένο ερευνητικό πλοίο που θα διεξάγει έρευνες επ’ ωφελεία του Ισραήλ, κινήθηκε από τη Δυτική Μεσόγειο, πέρασε Νότια από την Κρήτη και έφτασε στην Ανατολική Μεσόγειο για να ξεκινήσει να εργάζεται το επιστημονικό προσωπικό που έχει ως πλήρωμα.

Η Αθήνα παρακολουθεί τις εξελίξεις μιας και φαίνεται πως υπάρχει μια συγκεκριμένη νέα δυναμική, ενώ από την άλλη πλευρά η Τουρκία, σε κοντινή απόσταση έχει στείλει μια φρεγάτα να παρακολουθεί τις κινήσεις του ερευνητικού, ίσως και μουδιασμένα, γνωρίζοντας ότι το Ισραήλ σε καμία περίπτωση δεν αστειεύεται και δοθείσης της ευκαιρίας δεν πρόκειται ν’ αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, σηκώνοντας το γάντι.

  • Ας μην ξεχνάμε πως μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν σε εξέλιξη μεγάλη άσκηση χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ με Κυπρίους των Ειδικών Δυνάμεων, ενώ πάνω από την Κύπρο πέταξαν συνολικά 80 αεροσκάφη του Ισραήλ, διαφόρων τύπων και οι πιλότοι τους ασκήθηκαν τόσο πάνω από το έδαφος ενώ έδωσαν μεγάλη βαρύτητα και σε σενάρια που εκτυλίχθηκαν πάνω από θαλάσσιο περιβάλλον, στο πλαίσιο εκπαιδεύσεων που έχουν να κάνουν με την προστασία θαλάσσιας πλατφόρμας ακόμη και από πολεμικά αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα φρεγάτες του Ελληνικού Στόλου συνεχίζουν να πλέουν στα νερά της Μεσογείου, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση για την ρότα που έχει χαράξει η Αθήνα, στο πλαίσιο της ευρείας στρατιωτικής δύναμης που αναπτύσσεται στη Μεσόγειο.

Πάντως αυτές τις ώρες στην Κύπρο βρίσκεται ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων ενώ με την ευκαιρία του ταξιδιού και στο πλαίσιο των ημερών που διανύουμε, υπάρχει και η ανταλλαγή ευχών με στρατεύσιμους και στελέχη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου και με το πλήρωμα της φρεγάτας Θεμιστοκλής που βρίσκεται αυτό το διάστημα στη δύναμη της Unifil.

Η άτυχη στιγμή της Τουρκικής προπαγάνδας.

Πάντως, όπως φαίνεται μέσα από διπλωματικούς κύκλους της Κυπριακής Δημοκρατίας, η γνωστή «μονταζιέρα» της Τουρκίας έχει ανοίξει πανιά εντός της Κυπριακής ΑΟΖ η οποία ωστόσο δεν φρόντισε καν να κοιτάξει στα Social Media του 6ου Αμερικανικού Στόλου, που είναι ιδιαίτερα δραστήρια και δείχνουν μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

(Συνεκπαίδευση με Γαλλία 18/12)

Μάλλον δεν είδαν πως την περασμένη Δευτέρα που υποτίθεται ότι έγινε διασυμμαχική άσκηση ανάμεσα σε Τουρκικές και Αμερικανικές δυνάμεις εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, Αμερικανοί και Γάλλοι συνεκπαιδεύονταν στη Μεσόγειο.

(Συνεκπαίδευση με Γαλλία 17/12)

Στην Άγκυρα ίσως ζήλεψαν την άφιξη του USS Donald Cock στη βάση της Σούδας, τέσσερις μέρες νωρίτερα από την 17η Δεκεμβρίου, ημέρα συνεκπαίδευσης με τους Γάλλους κι όχι με τους Τούρκους όπως σημειώνουν οι διπλωματικές πηγές από την Κύπρο:

(βιντεο 13/12)

Το μήνυμα πέρασε αλλά ήταν αρκετό; Η ήρεμη δύναμη της Ελλάδας θα είναι πάντα σε επιφυλακή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: