Προγραμματικές συγκλίσεις με πρόσωπα από ΠΟΤΑΜΙ και ΚΙΝ.ΑΛ. βλέπει ο Τζανακόπουλος




Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει πως «είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση των μετεκλογικών συσχετισμών», υπογραμμίζει όμως την «ανάγκη για τη συγκρότηση ενός πολιτικού μετώπου κόντρα στην ακροδεξιά αλλά και για προγραμματικές συγκλίσεις για τις προοδευτικές θεσμικές τομές που έχει ανάγκη η χώρα. Νομίζω ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που συμμερίζονται αυτές τις προτεραιότητες και εντός του Ποταμιού και εντός του Κινήματος Αλλαγής».

Περιγράφει το «στίγμα» της αντιπαράθεσης στον δήμο της Αθήνας με υποψήφιο το Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος, όπως λέει, «θα αντιπαρατεθεί με την ελιτίστικη αντίληψη για την πολιτική» και στη Θεσσαλονίκη με την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία, «εκφράζει την προοπτική μιας προοδευτικής συλλογικότητας».

Ερωτηθείς τέλος για την πρόταση Συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει λόγο «για μεγάλη ευκαιρία και για τις δύο πλευρές και υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια του διαλόγου για την προώθησή της.

Για τους ΑΝΕΛ

Κληθείς να σχολιάσει τις απόψεις που εκφράζουν οι ΑΝΕΛ, ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει ότι σέβεται απολύτως τις εσωκομματικές διαδικασίες των ΑΝΕΛ και προσθέτει:«Σε ένα τόσο κομβικό για την ιστορική πορεία της χώρας θέμα νομίζω όμως ότι όλοι ανεξαιρέτως οι Βουλευτές πρέπει να βάλουν πάνω από όλα την συνείδηση τους και το συμφέρον της χώρας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέα ρύθμιση στις 120 δόσεις και κούρεμα για τις ασφαλιστικές εισφορές προαναγγέλει η Αχτσιόγλου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: