Μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατασκευής Μπαϊρακτάρ σε πτήση πάνω από τα Δαρδανέλια




Πτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους ΤΒ12 πάνω από τα Δαρδανέλια χθες μετά το μεσημέρι ανακοίνωσε, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κατασκευής τους, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ, γαμπρός του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν.

“Το μη επανδρωμένο ΤΒ12 των πολεμικών μας δυνάμεων ξεκίνησε τα καθήκοντα του”, ανακοίνωσε ο Μπαιρακτάρ.

Η τουρκική εφημερίδα Βατάν υπενθυμίζει ότι μη επανδρωμένο αεροσκάφος είχε χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά από τις δυνάμεις του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας στο Ντάλαμαν και είχαν τότε τεθεί σε συναγερμό οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, με τα F16 να το ακολουθούν. Τωρα αναμένεται να ενοχλήσει και πάλι τους Έλληνες στα βόρεια, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το drone λειτουργεί με πετρέλαιο, μπορεί να πετάει 24 ώρες συνεχόμενα, αλλά το κόστος πτήσης ανά ώρα φτάνει τα 3.000 δολάρια, κόστος που θεωρείται φτηνό σε σχέση με το κόστος πτήσεις ενός F-16. Μία ώρα πτήσης ενός ελληνικού μαχητικού για να αναχαιτίσει ένα τουρκικό αεροσκάφος κοστίζει 150 χιλιάδες δολάρια. Όπως σχολιάζει και ο τουρκικός Τύπος, «η Τουρκία διασφάλισε να ελέγχει το Αιγαίο φτηνά».

ΚΥΠΕ
17/12/2018 16:55

Ξανά τα ίδια ο Ταγίπ στον Τραμπ για τους Κούρδους: Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: