Στη Μόσχα θα μεταβεί σύντομα ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ Σίσι, σύμφωνα με δημοσιεύματα




Επίσκεψη στη Ρωσία αναμένεται να πραγματοποιήσει σύντομα ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι.

Αυτό δήλωσε σήμερα στο αιγυπτιακό τηλεοπτικό κανάλι «Egyptian Extra News» ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, αρμόδιος για θέματα Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής, Μιχαήλ Μπογκντάνωφ.

Όπως αναφέρει και η «Egypt Today», που αναμεταδίδει την είδηση, «ο Ρώσος Πρόεδρος επισκέφθηκε το Κάιρο στις 11 Δεκεμβρίου 2017, για δεύτερη φορά από τότε που ο Αλ Σίσι ορκίστηκε τον Μάιο του 2014, μία επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση που τού απηύθυνε ο Αιγύπτιος ομόλογός του τον Σεπτέμβριο του 2017».

Τον Φεβρουάριο του 2015, ο Ρώσος Πρόεδρος επισκέφθηκε και πάλι τότε την Αίγυπτο και είχε παρακολουθήσει την υπογραφή ορισμένων συμφωνιών του Καΐρου και της Μόσχας», γράφει η ίδια εφημερίδα.

Πάντως, την ικανοποίησή του για την προσεχή επίσκεψη του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στη Μόσχα, εξέφρασε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σάμεχ Σούκρι, μετά τη συνάντηση που είχε με το Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρώφ, στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης των χωρών του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό τύπο, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι η επερχόμενη επίσκεψη που θα καταβάλει ο Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στη Ρωσία «θα ανοίξει νέους ορίζοντες για τους δεσμούς σε όλα τα πεδία», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Χώρας του Νείλου, Άχμεντ Αμπού Ζάιντ.

29/09/2018 19:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Η. Κάνιστρα
Πάτρα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: