Η Τσέλσι και η αήττητη Λίβερπουλ μονομαχούν για μία θέση στην κορυφή της Premier League




Το ντέρμπι κορυφής της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής, με την οποία συνεχίζεται το προσεχές τριήμερο το αγγλικό πρωτάθλημα. Οι «μπλε» υποδέχονται αύριο (29/9, 19:30) στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τους «κόκκινους», οι οποίοι είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει γνωρίσει φέτος βαθμολογική απώλεια στην Premier League.

Όπως είναι φυσικό, το συγκρότημα του Γιούργκεν Κλοπ θέλει να πανηγυρίσει το «7 στα 7», ωστόσο η αποστολή των φιλοξενούμενων μόνο εύκολη δεν είναι. Και αυτό γιατί οι Λονδρέζοι βρίσκονται μόλις δύο βαθμούς πίσω από τους «ρεντς», όπερ σημαίνει ότι με νίκη τους… προσπερνούν στην κατάταξη, ενώ έρχονται στο αυριανό παιχνίδι με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς νίκησαν 2-1 τη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» την περασμένη Τετάρτη (26/9), στο πλαίσιο της φάσης των «32» του League Cup, και μάλιστα με ανατροπή, αφού βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Το αποτέλεσμα του ντέρμπι ενδιαφέρει άμεσα τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία ισοβαθμεί με την Τσέλσι στην κατάταξη. Οι «πολίτες» φιλοξενούν αύριο την Μπράιτον και θέλουν τη νίκη, προκειμένου, σε συνδυασμό με βαθμολογική απώλεια της Λίβερπουλ, να «σκαρφαλώσουν» στην κορυφή του πίνακα.

Η «αυλαία» της 7ης αγωνιστικής ανοίγει αύριο (29/9, 14:30) στο “London Stadium”, όπου η Γουέστ Χαμ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα «σφυριά» χρειάζονται βαθμούς για να απομακρυνθούν από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, την ώρα που οι «κόκκινοι διαβόλοι», οι οποίοι καλούνται να ξεπεράσουν και την εσωτερική κρίση τους εξαιτίας των κακών σχέσεων του Ζοζέ Μουρίνιο με παίκτες της ομάδας, έχουν ανάγκη το «τρίποντο», καθώς βρίσκονται ήδη στο -8 από την κορυφή. Από την πλευρά της, η Αρσεναλ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου φιλοξενεί στο «Εμιρεϊτς» τη Γουότφορντ του Χοσέ Χολέμπας, με στόχο να τη νίκησει και να την ξεπεράσει στη βαθμολογία.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στην Premier League:

Γουέστ Χαμ-Μάντσεστερ Γ. 29/9
Άρσεναλ-Γουότφορντ 29/9
Έβερτον-Φούλαμ 29/9
Χάντερσφιλντ-Τότεναμ 29/9
Μάντσεστερ Σίτι-Μπράιτον 29/9
Νιούκαστλ-Λέστερ 29/9
Γουλβς-Σαουθάμπτον 29/9
Τσέλσι-Λίβερπουλ 29/9
Κάρντιφ-Μπέρνλι 30/9
Μπόρνμουθ-Κρίσταλ Πάλας 1/10

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)

Λίβερπουλ 18
Μάντσεστερ Σίτι 16
Τσέλσι 16
Γουότφορντ 13
Τότεναμ 12
Άρσεναλ 12
Μάντσεστερ Γ. 10
Μπόρνμουθ 10
Λέστερ 9
Γουλβς 9
Κρίσταλ Πάλας 7
Έβερτον 6
Μπράιτον 5
Σαουθάμπτον 5
Φούλαμ 5
Μπέρνλι 4
Γουέστ Χαμ 4
Νιούκαστλ 2
Κάρντιφ 2
Χάντερσφιλντ 2

28/09/2018 13:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: