Παιχνίδι με τη φωτιά στη Συρία: Πυραυλική επίθεση στη Δαμασκό πιθανώς από το Ισραήλ (video)




Την ώρα που όλα δείχνουν ότι το Ισλαμικό Κράτος ηττάται σε όλα τα μέτωπα στη Συρία και ο πρόεδρος Άσαντ ετοιμάζει την τελική επίθεση στο Ιντλίμπ με τη βοήθεια των Ρώσων, η εκπεφρασμένη πρόθεση του Ισραήλ να μην επιτρέψει την στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη Συρία φαίνεται πως επιβεβαιώνεται από την πυραυλική επίθεση κατά του αεροδρομίου της Δαμασκού το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας, Sana, το διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού έγινε στόχος πυραυλικής επίθεσης από το Ισραήλ με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σύστημα αεράμυνας και να εξουδετερώσει αρκετούς από τους πυραύλους.

Ωστόσο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχε αναφερθεί εάν κάποιοι πύραυλοι που δεν αναχαιτίστηκαν βρήκαν τον στόχο τους και εάν υπάρχουν θύματα ή υλικές ζημιές. Το SANA έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο στο οποίο φαίνονται τα αντιαεροπορικά βλήματα να πλήττουν κάποιους από τους πυραύλους.

Το Ισραήλ προς το παρόν δεν επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει την επίθεση με δικά του πυρά, ενώ εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε: “«Δεν σχολιάζουμε τέτοιου είδους πληροφορίες».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως στις αρχές του Σεπτέμβρη το Ισραήλ παραδέχθηκε πως εδώ και ενάμιση χρόνο έχει πλήξει τουλάχιστον 200 φορές το συριακό έδαφος στοχεύοντας σε εγκαταστάσεις του Ιράν, που βοηθά τον Άσαντ στον εμφύλιο πόλεμο.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προβληματική η κατάπαυση του πυρός στη Συρία: Έγιναν 33 παραβιάσεις, λένε οι Ρώσοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: