Ετήσιο μνημόσυνο του αστυνομικού Μιχαηλίδη: Αδικαίωτη θυσία λέει ο Αρχηγός της Αστυνομίας




H θυσία των ηρώων μας παραμένει ακόμη μέχρι σήμερα αδικαίωτη, η μνήμη τους ωστόσο διαρκεί και θα διαρκεί ως ασίγαστη φωνή της συλλογική μας συνείδησης, ως φωνή εγρήγορσης στο ατομικό και συλλογικό υποσυνείδητο μας, ώστε να εκπληρώσουμε το χρέος μας προς αυτούς και την πατρίδα, είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Στον επιμνημόσυνο λόγο του στο ετήσιο μνημόσυνο του Αστυνομικού Ανδρέα Μιχαηλίδη, που τελέστη στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην Καλλέπεια προϊσταμένου του Αρχιμανδρίτη Τυχικού, ανέφερε πως όλοι μας , ο καθένας μας από το δικό του μετερίζι, έχουμε βαρύτατο καθήκον και ύψιστη υποχρέωση ως ελάχιστο φόρο τιμής και ως δικαίωση προς τους ήρωες μας να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστούμε την πατρίδα και την κοινωνία.

«Είμαστε χρεωμένοι από την ιστορία να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια ενωμένη ελεύθερη δημοκρατική και ευημερούσα Κύπρο», αλλά και να παραδώσουμε μια πατρίδα που να εμπνέει στους πολίτες της σιγουριά και εμπιστοσύνη για το σήμερα και το αύριο, μια πατρίδα στην οποία θα σχεδιάζουμε το μέλλον μας σε συνθήκες ειρήνης αξιοπρέπειας και ασφάλειας», είπε.

Ο κ. Χρυσοστόμου είπε στη συνέχεια πως σε ό,τι αφορά την Αστυνομία, «η άψογη επιτέλεση του λειτουργήματος μας ως επίσης η ενσυνείδητη και πλήρη προσήλωση στην αποστολή μας συνιστά το καλύτερο μνημόσυνο, καθώς και την ελάχιστη ανταπόδοση έναντι στον αγώνα και στη θυσία όλων των παλικαριών που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα».

Πρόσθεσε ότι αυτό «το οφείλουμε στους ήρωες μας αλλά και στις τωρινές και επερχόμενες γενιές να λειτουργούμε ως ένας ισχυρός μηχανισμός άμυνας και προστασίας των πολιτών ενάντια σε φαινόμενα σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος, διαφθοράς και διαπλοκής προάγοντας αρχές, αξίες και ιδανικά που τόσο ανάγκη έχει σήμερα η κοινωνία μας και που με τον αγώνα και τη θυσία του υπέδειξε ο ήρωας ο οποίος τιμάται σήμερα».

Αναφερόμενος στον ήρωα είπε πως ο Ανδρέας Μιχαηλίδης το πρωί της 15ης Ιουλίου 1974, «ενώ βρισκόταν σε καθήκον στο Αρχηγείο Αστυνομίας, δέχθηκε την άνανδρη επίθεση των πραξικοπηματιών με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και λίγες ημέρες αργότερα, στις 06 Αυγούστου του 1974, να χάσει τη μάχη για τη ζωή».
Πρόσθεσε πως η μικρή Καλλέπεια μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη για τον Ανδρέα Μιχαηλίδη και έκανε μνεία στα άλλα παιδιά της που θυσιάστηκαν υπέρ πατρίδος.

Εξάλλου, σε ομιλία του ο κοινοτάρχης Καλλέπειας Νίκος Σαββίδης ανέφερε πως ο Αστυνομικός Ανδρέας Μιχαηλίδης σκοτώθηκε κατά το πραξικόπημα του 1974. Ο κ. Σαββίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας που έδωσε το παρών του, αλλά και σε όλους όσοι που παρευρέθηκαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ε.Φ., εκπροσώπους κομμάτων άλλων τοπικών αρχών την οικογένεια, φίλους και συγχωριανούς του ήρωα.

Περισσότερες ειδήσεις από Κύπρο

ΚΥΠΕ – Κική Περικλέους
ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος
05/08/2018 12:04

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: