Συγχαρητήριο μήνυμα Κέρι για την ανεξαρτησία




Συγχαρητήριο μήνυμα με την ευκαιρία της επετείου της ανεξαρτησίας της Κύπρου εξέδωσε o Yπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.

Το μήνυμα αναφέρεται στους ισχυρούς δεσμούς ΗΠΑ- Κύπρου, στις συναντήσεις που ο ίδιος είχε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη και στη δέσμευσή του σε λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

 “Εκ μέρους του Προέδρου Ομπάμα και του λαού των ΗΠΑ, συγχαίρω το λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς εορτάζετε την εθνική σας ημέρα την 1η Οκτωβρίου”, αναφέρει ο κ. Κέρι.

Προσθέτει πως “πενήντα τέσσερα χρόνια μετά την ανεξαρτησία της Κύπρου, οι δεσμοί μεταξύ των χωρών μας παραμένουν ισχυροί. Την περασμένη εβδομάδα είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στη Νέα Υόρκη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών Κασουλίδη και να συζητήσουμε τις προκλήσεις που μοιραζόμαστε. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά από κοινού, σε πρωτοβουλίες για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας”, υπογραμμίζει.

Ο κ. Κέρι αναφέρει πως παραμένει πλήρως δεσμευμένος στην υποστήριξη των προσπαθειών για επανένωση της νήσου ως μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.

Εκφράζει την ελπίδα ο στόχος αυτός να μπορεί να επιτευχθεί σύντομα, “ώστε όλοι οι Κύπριοι να ζήσουν σε μεγαλύτερη ειρήνη και ευημερία”.

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ, ΚΥΠΕ-CNA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: