Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Οι εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας για εξαγορά του καλού κομματιού του Συνεργατισμού, οι εσωκομματικές εκλογές στο ΔΗΚΟ, η μη συνέχιση της εθελοντικής αποκοπής εισφοράς από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, η προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών για το ΓΕΣΥ και η πορεία ειρήνης στο Ακρωτήρι , είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα στις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Συνεργατισμός ώρα κρίσης», γράφει πως αναμένεται εντός ημερών να κλείσει η συμφωνία της Ελληνικής Τράπεζας και της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας για εξαγορά του καλού κομματιού του Συνεργατισμού καθώς οι διεργασίες βρίσκονταν μέχρι αργά χθες στο απόγειο τους. Αλλού, γράφει για «ηγεσία στα μέτρα του Νικόλα», αναδεικνύοντας το θέμα των εσωκομματικών εκλογών στο ΔΗΚΟ και την ανάδειξη της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στη θέση της Αναπληρωτού Προέδρου. Σε άλλο της θέμα γράφει για τα ενεργειακά και την δύσκολη εξίσωση που υπάρχει στην κυπριακή ΑΟΖ εν μέσω τουρκικών επιδιώξεων.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Δεν επανήλθαν με την εθελοντική εισφορά», γράφει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου δεν προχώρησαν στην ανανέωση της εξουσιοδότησης προς το Γενικό Λογιστήριο για εθελοντική αποκοπή από τις μηνιαίες τους απολαβές, η οποία ίσχυε για όλη της διάρκεια της προηγούμενης πενταετίας. Αλλού γράφει πως χαμηλή ήταν η συμμετοχή στις εκλογές στο ΔΗΚΟ καθώς από τις 33 χιλιάδες των μελών πήγαν σχεδόν οι 7. Σε άλλο της θέμα γράφει πως μπαίνει στην τελική της ευθεία η λειτουργία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους.

Ο «Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Σπεύδουν ταχέως για το ΓΕΣΥ», γράφει στο κύριο του θέμα γράφει πως Υπουργείο Υγείας και Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας τρέχουν να ολοκληρώσουν πριν τις καλοκαιρινές άδειες να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες τους για έναρξη της εφαρμογής της πρώτης φάσης του ΓΕΣΥ τον Ιούνιο του 2019. Αλλού, γράφει πως μετά το καμίνι των τελευταίων ημερών με τις ψηλές θερμοκρασίες, έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι. Σε άλλο του θέμα γράφει πως στο κόκκινο ανέβηκε η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο το Κυπριακό.

«Παρών απάντησε ο λαός για την Ειρήνη» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Χαραυγής», η οποία γράφει για τις χιλιάδες των Κυπρίων αλλά και των ξένων που πορεύτηκαν χθες από την περιοχή του κάστρου του Κολοσσιού μέχρι το Ακρωτήρι και ένωσαν τις φωνές τους διαμαρτυρόμενοι για το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Αλλού, γράφει πως κλείδωσε η συμφωνία Ελληνικής Τράπεζας και Συνεργατισμού και πως κατατίθεται την Τετάρτη ενώπιον του Υπουργικού. Σε άλλο της θέμα γράφει για πόρισμα σοκ για την υπόθεση Βγενόπουλου στην Ελλάδα.

ΚΥΠΕ – Θωμάς Κεττένης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
11/06/2018 07:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: