Νέο τεστ για την όραση που επινόησε Έλληνας οφθαλμίατρος αξιολογεί την οπτική λειτουργία




Nέο τεστ συνολικής αξιολόγησης κι εκτίμησης της οπτικής λειτουργίας, το “NiKo Eye Test”, θα παρουσιαστεί στις 9 Ιουνίου (10.00 πμ).

«Το “NiKo Eye Test”, που αποτελείται από επτά απλά βήματα, ακολουθεί τη πορεία του φωτός και την τελική του μετατροπή σε εικόνα και πληροφορία. Ελέγχει συνολικά (ολιστικά) την οπτική λειτουργία, κατατάσσει τις οπτικές παθήσεις ανάλογα με την οπτική δυσλειτουργία που προκαλούν και τις συνδέει με τη διαταραγμένη οπτική συμπεριφορά του ασθενή» αναφέρει ο οφθαλμίατρος χειρουργός o οποίος το επινόησε, Νίκος Κοζέης ειδικός στην παιδοφθαλμολογία & τον στραβισμό, ειδικευμένος και εξειδικευμένος στη Μεγάλη Βρετανία. Τονίζει δε ότι το τεστ, του οποίου έχει ελεγχθεί η αξιοπιστία και η εγκυρότητα, μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία.

Σύμφωνα με τον κ. Κοζέη η εφαρμογή του δεν απαιτεί ιδιαίτερους εξεταστικούς χώρους, χρησιμοποιεί απλά, χαμηλού κόστους και εύκολα μεταφερόμενα σταθμισμένα εργαλεία.

Το “NiKo Eye Test” πρόσφατα απέσπασε το πρώτο βραβείο στο 51ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο.
Η παρουσίαση θα γίνει σε επιστημονική εκδήλωση με θέμα “O ρόλος της όρασης στην ανάπτυξη των παιδιών. Ολιστική παρέμβαση σε παιδιά με οπτική αναπηρία. Σχεδιάζουμε το μέλλον”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: