Η Ρωσία θέλει ενωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν επιζητά να τη διαιρέσει, λέει ο Πούτιν




Η Ρωσία ενδιαφέρεται να υπάρχει μια ενωμένη Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν επιζητά να τη διαιρέσει, δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

“Για μας δεν υπάρχει οποιοσδήποτε στόχος να προκαλέσουμε διχογνωμίες μεταξύ οποιωνδήποτε στην ΕΕ. Αντίθετα ενδιαφερόμαστε όπως υπάρχει μια ενιαία και ευημερούσα ΕΕ, καθώς η ΕΕ είναι ο πιο σημαντικός οικονομικός και εμπορικός εταίρος”, είπε ο Πούτιν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή ραδιοτηλεόραση ORF, ενόψει της επίσκεψής του στην Αυστρία.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε πως ο Ρώσος Πρόεδρος θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία στις 5 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής του περιλαμβάνει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν και τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο Σεμπάστιαν Κουρτζ. Κατά την επίσκεψη αναμένεται να συζητηθούν η υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων και οι προοπτικές των ρωσο-αυστριακών σχέσεων σε διάφορους τομείς, και να γίνει ανταλλαγή απόψεων σε καίρια παγκόσμια ζητήματα.

Ο Πούτιν αναμένεται να συναντηθεί με επιχειρηματίες και από τις δυο χώρες για να συζητήσει μαζί τους ζητήματα αναφορικά με μια αμοιβαία επωφελή εμπορική και οικονομική συνεργασία, εστιάζοντας στην 50η επέτειο από την έναρξη ενός μεγάλου ενεργειακού προγράμματος που αφορά τις προμήθειες φυσικού αερίου από την πρώην Σοβιετική `Ενωση προς την Ευρώπη, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

ΚΥΠΕ – Tass
ΑΥΣΤΡΙΑ/ΒΙΕΝΝΗ
04/06/2018 11:58

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: