Πολιτική κόντρα για τις ρατσιστικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Δαβάκη




Αντιδράσεις προκαλούν τα όσα είπε ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Δαβάκης, κατά των Ρομά μιλώντας χθες σε εκδήλωση στη Σπάρτη με θέμα την παραβατικότητα.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής είπε πως δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος και γι αυτό τον λόγο απαγορεύει «σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται», να τον ψηφίσει.

« Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας. Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για πολιτικές και φοβόμαστε και τις ψήφους και δεν συμμαζεύεται», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στρέφει τα «πυρά» του κατά του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον αποπέμψει.
«Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτε πως «φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο»

Σε δεύτερη ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ακόμα περιμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για το θέμα.

03/03/2018 18:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: