Συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου με την διπλωματική κοινότητα




Η Πρέσβης της Σουηδίας στην Κύπρο, Anna Olsson Vrang, και το γραφείο για τον Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό φιλοξένησαν την Πέμπτη την πρώτη συνάντηση όλων των πρέσβεων και επικεφαλής διεθνών οργανισμών με έδρα την Κύπρο με τους πέντε θρησκευτικούς ηγέτες στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κύριος στόχος ήταν η παρουσίαση των κοινών προσπαθειών οικοδόμησης ειρήνης των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου, δηλαδή του Θρησκευτικού Διαλόγου στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας.

«’Ολοι οι θρησκευτικοί ηγέτες έχουν επανεβεβαιώσει τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν τον διάλογό και τη συνεργασία που έχουν, οικοδομώντας γέφυρες εμπιστοσύνης και υποστηρίζοντας από κοινού τη θρησκευτική ελευθερία. Επιπρόσθετα, όλοι επανέλαβαν την ηθική τους ευθύνη να εργαστούν από κοινού για να διατηρήσουν ζωντανή την ελπίδα, για να υπάρξει επούλωση σε ό,τι αφορά τις μνήμες, αποκατάσταση της δικαιοσύνης και προώθηση της συμφιλίωσης», προστίθεται.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες επανέλαβαν την εκτίμησή τους προς την Πρεσβεία της Σουηδίας και το γραφείο για τον Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό για την υποστήριξη, την υποβοήθηση και τον συντονισμό των προσπαθειών τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η συνάντηση ήταν μια μοναδική ευκαιρία προκειμένου οι θρησκευτικοί ηγέτες να μοιραστούν τη δέσμευση, τις ανησυχίες και τις προτεραιότητές τους με ολόκληρη τη διπλωματική κοινότητα και εκπροσώπους των ΗΕ και των θεσμών της ΕΕ στην Κύπρο».

Ανταποκρινόμενη σε αίτημα των θρησκευτικών ηγετών, η Πρέσβειρα Anna Olsson Vrang ανακοίνωσε ότι η Πρεσβεία της Σουηδίας θα φιλοξενεί τέτοιες συνάξεις κάθε χρόνο.

Ακόμη αναφέρεται πως η Salpy Eskidjian Weiderud, Διευθύντρια του γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό θα αναλάβει την παρακολούθηση του τι θα γίνει στη συνέχεια σε ό,τι αφορά τις εισηγήσεις που έγιναν στη συνάντηση, όπως συμφωνήθηκε από τους θρησκευτικούς ηγέτες στην Κύπρο.

Τέλος, αναφέρεται ότι όλοι οι θρησκευτικοί ηγέτες και τα μέλη της διπλωματικής κοινότητας συνεχάρησαν τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για την 40η επέτειο της υπηρεσίας του στην Εκκλησία της Κύπρου.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/03/2018 21:42

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: